Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Schildpad en goby’s!

Sommige duikplaatsen hebben onlogische namen. Er zijn bijvoorbeeld helemaal geen tijgers in de Sinaï. Toch duikt Dirk Van den Bergh op duikstek Tiger House.

We vertrekken vroeg om bij hoog water over het rif te kunnen waden naar de instap. Het is een mooie duikstek met veel leven, maar dé ontmoeting hier is een schildpad die zich laat poetsen. Ze hangt onbeweeglijk tussen de koralen terwijl de vissen haar schild proper maken (te zien in de video). Na een tijdje zwemt ze weg: ze gaat even lucht happen. Ik kan haar mooi in beeld nemen. Daarna komt ze terug om te eten.

Dirk-Van-den-Bergh_20171208_schildpad-60110

De schildpad heeft veel van mijn lucht gekost en het is tijd om terug te keren. Na 58 minuten zijn we terug boven. We zijn max. 17 meter diep geweest.

De volgende duikstek is Canyon Table. De Canyon zelf heb ik vorig jaar gedaan en ik verkies om niet weer in dat donker gat te duiken … We gaan op zoek naar goby’s. Er zitten er veel. Deze keer lukt het me om toch een beetje dichter bij te komen vóór ze in hun holletje flitsen. Het zijn Steinitz’ partner goby’s – in het Nederlands Steinitz’ symbiosegrondels. Ze leven samen met de pistoolgarnaal (Jedda shrimp). Die graaft het holletje uit. Even is dit garnaaltje te zien in de video, maar je moet wel goed kijken! Wanneer ik een schorpioenvis aan het filmen ben zwemt hij weg. Gewoonlijk blijven ze roerloos liggen. Dat is mooi meegenomen!

Dirk-Van-den-Bergh_20171208_schorpioenvis-60110

Een slanke koraalklimmer blijft net lang genoeg liggen om een mooi plaatje te maken.

Dirk-Van-den-Bergh_20171208_slanke-koraalklimmer-60110

We passeren de Canyon en zakken dan af naar max. 21,5 meter. Hier staan mooie tafelkoralen.
Tussen de blaasjesanemonen zit een familie Rode Zee-anemoonvissen.

Dirk-Van-den-Bergh_20171208_familie-Rode-Zee-anemoonvissen -60110

De Rode Zeewimpelvissen zijn ook van de partij.

Dirk-Van-den-Bergh_20171208_Rode-Zeewimpelvis-60110

Dit was de 150° duik van het jaar voor mij! Vieren stel ik nog uit tot morgen, na de laatste duik, want het diarreevirus speelt me nog steeds parten …

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief