Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Twee reebruine ogen

Deze keer gaat Duikreporter Berthold Raadsen niet op zoek naar kreeften of snoeken, maar is het doel van de missie duidelijk: palingen moeten het zijn.

Het is vandaag Hemelvaart, het miezert en dat kan een voordeel zijn. Dat is het ook, ik ben de eerste op de stek. Later nog twee duikers en mijn buddy. En zonder afspraak gaan we ook nog eens twee verschillende kanten op. Dat is helemaal gebeiteld toch!
Een lange zwemtocht waar we de snoeken de snoeken laten; de grondels de grondels laten en de kreeftjes eveneens de kreeftjes laten.

Pols dikke palingen is het devies. We zien er een aantal vrijliggend en vrij zwemmen. Het leeuwendeel in een hol met zand eb slik op de palingkop. Het hol graven gaat ze goed af soms is er nog een soort sliksuspensie (bij het olie en gas boren noemen ze dat drillingmud). Die suspensie heeft een hoger soortelijk gewicht dan water en dat geeft een glad quasioppervlak in het hol en om de palingkop.

Hier bij drie foto’s van dezelfde polsdikke rakker; uit drie verschillende opnamehoeken. Dan trekt ie zich terug in het hol en blijft er alleen een glad oppervlak over van zijn “drillingmud”.

De duik: nat 14 bij 18/14 en 10,5 bij 75 (¡¡¡ het gaat de goede kant op!!!)

Berthold_Raadsen_Toolenburg_20190530_1-81873

Berthold_Raadsen_Toolenburg_20190530_2-81873

Berthold_Raadsen_Toorlenburg_20190530_3-81873

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief