Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jan Jaap Tijsen – Toolenburgerplas

«We zwommen tussen de snoeken door richting een happende snoekbaars en een ingegraven paling. Als kers op de taart vonden we een albino meerval…» Duikreporter Jan Jaap Tijsen dook in de Toolenburgerplas en maakte een video.  

Schermafbeelding 2018-06-15 om 21.14.27-67252

In 2011 ben ik voor het eerst gaan duiken in de Toolenburger Plas, het water was er kraak- en kraakhelder! We zagen hier en daar wat baarsjes en een verdwaalde snoek. Hier duiken was voor herhaling vatbaar!

De afgelopen jaren werden de duiken steeds langer, tot de duikfles vacuüm zoog… zoveel was EN is er te zien. Ik zag karpers, snoekbaarzen en meervallen!

Ook dit jaar was ik weer op de duikstek te vinden. Uiteraard weer te vroeg… De Toolenburger Plas was een zandbak… Je zag dan anderhalve grondel op een steentje knagen… Een maand later probeer je het nog een keer. De eerste groene takjes staken 1 cm boven de grond uit en de baarsjes begonnen eitjes te leggen. Iedere maand keek ik of er wat gebeurde… En toen kwam de maand mei!

We doken die maand meerdere malen en zagen van alles. Toolenburg zat weer vol leven! De laatste duik die we maakten, zwommen we tussen de snoeken door, richting een happende snoekbaars en een ingegraven paling. Als kers op de taart vonden we een albino meerval tussen het gras zitten, een prachtig beestje, iets wat we niet eerder hadden gezien in Toolenburg. De manometer stond ondertussen alweer flink in het rood… tijd om de meerval uit te zwaaien en na te praten op de kant, onder het genot van een heerlijke bak koffie!

1 reactie

  1. Avatar

    Nog nooit gezien zo’n witte. Apart.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief