Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jaap Jan Tijsen – Manta Madness Maldives

Wat een trip! Van haaien en manta’s tot kleurrijke vissen en wrakken. Duikreporter Jan Jaap laat het zien in zijn video.

Van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk. Van het Verenigd Koninkrijk naar Sri Lanka. En van Sri Lanka naar de Maldiven! Het overstappen was al een reis op zich!

De Maldiven. Zon, blauwe zee, en witte zandstranden! Dat is waar je aan denkt als je Maldiven hoort…! Maar niet als je er in het regen/storm seizoen heen gaat. Onze trip begon op Paradise Island. Regen, wind en golven, grijze lucht en grauwe zandstranden. Het resort was in gepakt met zeil, iedereen liep met paraplu’s en we hoopten nog een paar duikjes mee te pikken, als het weer het toeliet.

De eerste week hebben we 5 hele duiken gemaakt. Waar de kleuren boven water waren verdwenen, vonden we onder water vissen in alle kleuren.
Rond het eiland zwom al veel groots rond! Mobula’s, Manta’s en Stingrays. Maar waar ik zelf heel blij mee was… dat was mijn eerste Nurse shark, verstopt in een grot, waar we toevallig terechtkwamen na een supersnelle drift!

Na een week op Paradise Island was het tijd voor het vervolg van de reis! Een liveaboard met Emperor Divers, langs de Atollen op zoek naar manta’s! En dat zoeken was gelukt! Bijna iedere duik zwommen we tussen de grote roggen, de ene keer was het er 1, de andere keer waren het er 3 en soms waren ze niet op 2 handen te tellen. De week werd alleen maar beter, want de zon liet zich zien en de golven werden kleiner. We konden oversteken richting de noordelijker gelegen Atollen!

Naast de mantaduiken hebben we ook wat wrakduiken gemaakt, waar ik zelf heel erg gek van ben! Het zicht was heel erg goed als je het vergelijkt met de Waddenzee, waar ik gewoonlijk aan het wrakduiken ben!

De laatste dagen hebben we genoten van spelende dolfijnen, een bezoekje aan hoofstad Malé en aan de drankjes op het zonnedek!
Emperor Divers noemde deze trip “Manta Madness”. En dit hadden ze dubbel en dwars waar gemaakt! Wij hebben genoten van alles wat de Maldiven te bieden had!

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief