Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Stijve spieren!

Vorige zondag dook duikreporter Dirk Van den Bergh voor het eerst weer na 4 maanden en dat heeft hij gevoeld aan mijn spieren! Nu springt hij nog een keer het water in vóór hij eind van de week naar Dahab vertrekt!

Afgesproken met buddy Pierre Spirlet, die op zijn beurt via duikbuddy had afgesproken met Boris Lambrechts.

Om 09.00 uur ’s morgens staat er nog een fris briesje bij de Bergse Diepsluis. Het is 12°C.

Duikplan: naar het platform en dan rechts op diepte om dan ondiep terug te keren. Pierre en Boris letten op mekaar en ik volg. We komen recht op het platform uit. Er staan al flinke anjelieren met hun tentakels te zwaaien.

Dirk-Van-den-Bergh_20180410_zeeanjelieren-64852

De bleke zeedahlia zit er ook nog steeds.

Dirk-Van-den-Bergh_20180410_zeedahlia-64852

Pierre doet teken dat hij iets gezien heeft. Het duurt wel even voor ik zie wat hij bedoelt … Het is een zeedonderpad, maar door de camouflagekleuren lijkt hij helemaal op de hem omringende knotszakpijpen!

Dirk-Van-den-Bergh_20180410_zeedonderpad-64852

We vervolgen onze duik zoals gepland. Het zicht is 2 à 3 meter. Op diepte is alles nog bedekt met een laag stof die bij de minste onbedachte beweging opwaait. De watertemperatuur is hier 7°, ondieper 8°. Ik kan weer een klepelklokje in beeld nemen dat in de montage leuk meedanst op de muziek! Op de terugweg raak ik tijdens het filmen de andere buddy’s kwijt. Geen probleem, want dat hadden we voorzien: er is afgesproken om gewoon de duik verder af te maken: ik heb tenslotte mijn brevet van Self Sufficient Diver, wat ik trouwens iedereen kan aanraden: sindsdien duik ik veel ontspannender! Na 55 minuten kom ik nabij de trap boven. Pierre en Boris staan ondertussen op de dijk op uitkijk.

Zij gaan nog een spoelduikje doen in de Put van Ekeren, maar dan moet ik terug in mijn nat pak kruipen en ik wil het risico op een verkoudheid niet lopen: binnen 5 dagen vertrek ik immers naar Dahab. Daar is het +30° en de watertemperatuur 23°: dat zullen mijn spiertjes leuker vinden! Het was blijkbaar ook de goede beslissing, want in de Put was de watertemperatuur slechts 5° en was er geen leven te bespeuren.

De video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief