Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Statia zonder wrakken

Hoewel Sint Eustatius bekend staat om de wrakduiken, is er veel meer te zien onder water. Duikreporter Berthold Raadsen neemt ons mee op een aantal duiken zonder wrakken op dit mooie Caribische eiland.

In de tijd vóór dat de Ocean Swells het duiken onmogelijk maakt, ook gebruik gemaakt van het verblijf op Sint Eustatius om Statia zonder wrakken te doen.
Blue bead hole is de eerste stek. Natuurlijk blue beads zoeken en niet vinden. Wel een benen dominosteen, nummer 1; de rest van het spel is elders. naast dit alles is dit ook een stek voor onder andere zeepaardjes en conches. Zoals deze die nieuwsgierig komt kijken. Mijn vraag: is het grondeltje een commencaalgrondeltje van hem?

Berthold_Raadsen_Statia_50_jaar_februari_ 2016_1-80266

Blairs ‘reef heeft naast een haviksnavelschilpad, langousten, groupers, een baracuda, deze flying gurnards voor ons in petto.

Berthold_Raadsen_Statia_50_jaar_februari_2016_2-80266

Double wreck is de prijsstek met twee octopussen, een schorpioenvis, een school eekhoornvissen  en een nieuwsgierige trompetvis.

Berthold_Raadsen_Statia_50_jaar_februari_2016_3-80266

Op barracuda reef, natuurlijk barracuda’s ennnnnn deze vreemde eend in de bijt: Een koraalduivel. De koraalduivel die ik  deze april 40 jaar geleden voor het eerst zag op Coral Island, in de Golf van Eiltah…

Als laatste, weer op Double wreck: Deze haviksnavel schildpad op zijn gemak rustend in een badkuipspons!

Dit bericht delen

Avatar
Berthold Raadsen

Ik duik sinds begin 1966. Het jaar door in Nederland en daarbuiten. Nat en Droog. Met buddy, maar ook vaak met Nomen Nescio.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *