Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Snoekbaars in de verdedigende aanval

Als duiker hoor je je handen thuis te houden onder water. Zou een snoekbaars dan niet zijn tanden thuis moeten houden? Duikreporter Berthold Raadsen ervaart hoe het dier zijn territorium verdedigt.

Snoekbaarzen, schuwe wezens. Buiten de paaitijd zie je ze nauwelijks. Maar na de paai verdedigt paps het broedsel. In dit geval is het broedsel reeds verdwenen maar paps vededigt zijn stek nog steeds. Misschien wacht hij op een nieuwe kans…… Misschien lust hij er wel pap van…………. Wie zal het zeggen? Hij lijkt zo dociel op de eerste foto. Zodra we te dichtbijkomen gaat hij echter over tot een kamikazeachtige verdedigingsaanval.

Berthold_Raadsen_ToolenburgSb_01-66357

De volgende foto’s (still’s uit zijn film) zijn gemaakt door mijn buddy Gerard Huijser. De felle uitvallen van paps wil ik wel vastleggen, maar hij is te snel. Om paps van mijn lijf te houden bied ik hem mijn gebalde vuist aan………………

Bertholkd_Raadsen_ToolenburgSb_02-66357

Paps lijkt er aan te snuffelen; misschien ook te zeggen: scheer je weg zolang het nog kan.

Berthold_Raadsen_ToolenburgSb_04-66357

Je luistert niet….dan krijg je een koekje van ander deeg…….en als dat niet helpt…………

Berthold_Raadsen_ToolenburgSb_05-66357

Een volledige en krachtige aanval………….Hij bijt door mijn handschoen heen, tot bloedens (mijn vuist) toe. Eigen schuld dikke bult! En zo is het en zo hoort het.

Dit bericht delen

Avatar
Berthold Raadsen

Ik duik sinds begin 1966. Het jaar door in Nederland en daarbuiten. Nat en Droog. Met buddy, maar ook vaak met Nomen Nescio.

1 reactie

  1. Avatar

    Dank voor het plaatsen van dit report. Het gaat, voor de goede orde, over een snoekbaars en niet over een snoek zoals abuissivelijk vermeldt in de inleiding!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *