Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Vrijheid!

Geen verplichtingen! Gewoon doen waar je zin in hebt – Duikreporter Leendert duikt met een gevoel van vrijheid het Zeeuwse water in.

De ONK wedstrijd weken zitten er op en na een korte vakantie (ondanks corona perikelen) is het tijd voor het vrije werk onder water. Geen verplichte onderwerpen maar lekker doen waar je zin in hebt. Helaas helpt het weer niet erg mee maar deze dinsdag ziet het er goed uit en met buddy Marko rijd ik naar Strijenham op Tholen. Ik heb het droogpak uit de kast gehaald en vooral goed opgelet dat ik de cap, loodpockets (met extra lood) en onderpak bij me heb. Misschien dat ik daarom over het hoofd zie dat ik mijn automatenset niet heb ingepakt. Gelukkig heb je dan een buddy die een extra setje bij zich heeft. Ik kan alleen geen lucht in mijn droogpak blazen dus we kunnen niet te diep om pak squeeze te voorkomen. Gezien de temperatuur vandaag had ik net zo goed in natpak kunnen duiken maar goed. Ik heb een beetje afwijkende flitser/lens combinatie opgetuigd namelijk de snoots / groothoeklens. Ik wil graag 1 object precies uitlichten en de rest van de belichting met natuurlijk licht doen. Bij Strijenham staan veel mooie anemonen en dat zijn dankbare oefenobjecten.

20200929_032P9293638-102571

20200929_049P9293655-102571

Het zicht had beter gekund maar het valt niet tegen. Het valt ook niet mee een geschikte anemoon te vinden. Te groot, te klein, te veel bij elkaar. Ik probeer natuurlijk toch wat en het resultaat lijkt niet echt slecht. Tot onze verbazing komt tegen het einde van de duik nog een volwassen Sepia langs. Ik probeer er nog een foto van de maken maar hij/zij verdwijnt snel in de verte

20200929_073P9293679-102571

20200929_126P9293734-102571

Nu het weer zo meewerkt maken we nog een tweede duik bij Anna Jacobapolder. Het zicht is ook hier matig maar ik doe het hele rondje van de bootsteiger tot in de haven. Het levert niet echt veel op qua foto’s maar het is toch weer leuk om te doen. We kletsen nog wat na aan de picknick tafel maar de lucht wordt steeds grijzer dus we pakken in en gaan op weg naar huis. Dit was misschien wel de laatste duik van 2020 onder zomerse omstandigheden.

2 reacties

  1. Avatar

    Weer mooie foto’s Leendert. Omdat ze zoveel licht weerkaatsen weet ik dat het moeilijk is om zeeanjelieren scherp vast te leggen.

    REAGEREN
  2. Avatar

    Mooi, die uitgelichte anjelieren! Sprookjesachtig

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief