Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Slecht zicht/goed zicht (2)

Leendert Smit laat zich niet afschrikken door slecht zicht. Ondanks alles maakt hij toch weer een mooie duik bij de Zeelandbrug.

Het is alsof de duvel er mee speelt. Steeds als ik een clubgenoot weet te verleiden om op maandag te gaan duiken is het slecht zicht. We staren naar het modderige water bij de brug. De eerste duikers gaan er al in (veel te vroeg volgens ons maar dat moeten ze zelf weten). Als we zelf klaar zijn om te water te gaan komen de eersten er al hoofdschuddend uit. Geen doen, 0 zicht etc…

We gaan het toch maar proberen. Ik ga vandaag proberen mijn fish eye lens (met 1.4 converter) in te zetten met de optisch snoots. Goed zicht zou dan wel fijn zijn maar we doen het er maar mee. De eerste meters is het ook inderdaad bagger.

20190902_007__DSC6107-86312

Een halve meter zicht, meer is het niet. Mijn buddy ben ik binnen 10 seconden kwijt. Geen probleem, we hebben afgesproken gewoon verder te duiken. Ik ga wat dieper, weer wat ondieper, maar niets lijkt te helpen. Ondertussen probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat wat foto’s te maken. Een jonge sepia komt langs, ik zie weer overal de onvermijdelijke harlekijnslakken.

20190902_015__DSC6115-86312

20190902_019__DSC6119-86312

Nu lijkt het er toch echt op dat de mist begint op te trekken. Daglicht verschijnt en de omgeving wordt weer wat duidelijker waarneembaar. Zal ik nog een poging doen bij de zeepaardjes? Toch maar niet, ik zit al onder de 50 bar. Mijn buddy is het water al uit en staat me boven aan de trap op te wachten. Ondanks alles was het toch een mooie duik.

20190902_020__DSC6120-86312

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief