Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Slecht zicht bij de Zeelandbrug

Duikreporter Leendert Smit maakt een duik in slecht zicht bij de Zeelandbrug. Toch weet hij nog wat foto’s te maken van het onderwaterleven.

Het duikjaar 2018 is begonnen. Vorige week was de aftrap met de traditionele nieuwjaarsduik van de vereniging. Vandaag ben ik op weg naar de Zeelandbrug. Het is grauw en mistig maar windstil en dat is al heel wat in dit jaargetijde. Ik verwacht geen erg grote drukte. Het is tenslotte ook nog eens een vrijdag. Er staan toch nog 3 auto’s maar eentje blijkt van een bovenwater fotograaf te zijn. De 2 andere hebben een Belgisch kenteken. Dat zijn vast duikers. Inderdaad, als ik me sta om te kleden komen ze net het water uit. Het zicht is slecht volgens hen.

20180112_010__DSC1605-61285

Ze hebben niet overdreven want het zicht is minder dan een meter. Door op een vage donkere vlek af te zwemmen bereik ik de pijlers. Ik ben van plan alleen hier wat rond te scharrelen. Er is toch verder niemand. Misschien kom ik een zeedonderpad tegen maar met dit zicht is de kans klein om leuke foto’s te maken. Dan maar vol op de penneschaften. Ze wapperen vrolijk in de stroming en er drijft zoveel vuil voorbij dat mijn lens soms hierop focust i.p.v. op het onderwerp.

20180112_012__DSC1607-61285

Dat maakt het er niet makkelijker op en na een half uurtje begint het toch fris te worden. Het water is 5 graden en het zwakke punt blijven toch de vingers. Ik vind een eenzaam exemplaar met daarop een naar verhouding grote vlokreeft(?) en probeer diverse posities van de flitsers om zo weinig mogelijk stof te vangen maar het lukt niet echt. Na 47 minuten houd ik het voor gezien. Mijn vingers zijn gevoelloos en ik kan nauwelijks de knoppen van mijn huis bedienen. Thuis pers ik er, na intensieve bewerking, nog 3 aardige plaatjes uit.

20180112_026__DSC1621-61285

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten