Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Patrick Kranenbroek – Geluk bij een ongeluk

Soms zit het niet mee, daar kwam Duikreporter Patrick Kranenbroek achter aan de waterkant. Toch liet hij zich niet uit het veld slaan.

Vol enthousiasme vanmorgen ben ik naar Kraaijenbergse Plas 9 in Cuijk gereden. Ik had daar afgesproken met Mart, Mart en Wiel van mijn duikvereniging OSV Quintus uit Horst. Wiel, nog een actieve duiker met de respectabele leeftijd van 80 jaar zou mijn buddy van vandaag worden. Mensen die mij goed kennen weten dat ik daar ontzettend veel respect voor heb. Mijn camera had ik vandaag bewust niet bij me, iets wat bij mij zelden voorkomt.

20201007 cuijk 1-102593

Toen we gingen omkleden opende ik mijn duikkist. Iets wat mij in mijn voorgaande 745 duiken nog nooit gebeurd is, werd helaas werkelijkheid. Ik was een wezenlijk onderdeel van mijn duikuitrusting vergeten………..mijn duikpak. Met het schaamrood op mijn kaken vertelde ik dat aan mijn buddy’s. Gelukkig konden ze met zijn drieën toch een duik maken. Ik appte Marieke: “pak hangt nog in de schuur”. Haar antwoord was: “IK zal maar niets zeggen”. Dan ga ik vanavond wel duiken dacht ik en stapte in mijn auto naar huis. Onderweg dacht ik: “Ik haal gewoon mijn pak op en dan ga ik gewoon terug”. Dus van Cuijk naar Venray, pak uit de schuur, camera toch maar gepakt en weer terug. Als Patrick wil duiken, gaat hij duiken haha.

20201007 cuijk 2-102593

20201007 cuijk 3-102593

Toen ik het water in ging, kwamen mijn clubgenoten net boven. Dook ik alleen? Ik begon alleen , maar wat er daarna tijdens de duik gebeurde was werkelijk fantastisch. 40 minuten lang zwommen 2 baarzen (formaatje 40 cm) met mij mee . Onder me, boven me, om me heen. Overal waren ze, maar nooit verder dan 1,5 meter weg. Het is dat ik nooit de dieren onderwater aan raak, maar deze waren zeker aaibaar. Op de terugweg passeerde ik nog een enorme snoek, maar deze had wat meer haast en had geen interesse in mijn camera. Net voordat ik eruit ging nog een mooie Chinese Wolhandkrab gezien. Deze rende vervolgens wel heel hard weg.

20201007 cuijk 4-102593

20201007 cuijk 5-102593

Na een duiktijd van 70 minuten en een hele mooie ervaring rijker ben ik met een big smile naar huis gereden.
Ik had nooit gedacht dat het ook mij ooit zou overkomen om mijn uitrusting niet compleet te hebben aan de waterkant, maar uiteindelijk toch een fantastische duik gemaakt.

1 reactie

  1. Goed verhaal Patrick en knap dat die baarzen coronavirus proof met je mee zijn gegaan. Dat lijkt mij inderdaad een bijzondere ervaring.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief