Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marjolein Wessels – Passie delen

Hoe leuk is het om een groep jonge duikers op te leiden en jouw passie aan hen door te geven? Onze kersverse Duikreporter Marjolein is daar heel duidelijk over.

De hele week stond in het teken van het allermooiste dat er bestaat…. DUIKEN…. Hoe gaaf is het om met allemaal gepassioneerde instructeurs en divemasters een groep jongeren te leren duiken?! Ik kan je vertellen, dat is HEEL erg gaaf. 4 dagen lang waren we op elkaar aangewezen en ieder had zijn/haar eigen groepje met cursisten om onder water te begeleiden. De ene vond het spannender dan de ander maar uit eindelijk hebben we met z’n allen 4 heerlijke dagen mogen beleven en hebben we iedereen mogen brevetteren tot scuba diver!!

Super gaaf om te zien was de allerlaatste duik die gemaakt moest worden. Plan your dive and dive your plan! De cursisten moesten met elkaar een eigen duikplanning maken, van a tot z, en deze ook uitvoeren. Als instructeur een van de meest relaxte duiken die ik heb gemaakt die week 😉

De planning was om vanaf de boot de diepte in te gaan (max. 12 meter), onderweg zouden we een aantal wrakjes kunnen tegenkomen. Na een aantal minuten draaien we naar rechts op diezelfde diepte en na weer een aantal minuten (of 100 bar) draaien we weer terug over een diepte van ongeveer 5 meter diepte. In die tijd hebben we meteen onze veiligheidsstop gemaakt, maar omdat dit nog een keer gedaan moest worden besloten ze om in de buurt van de boot iets de diepte in te gaan en hun boei te schieten om zo de veiligheidsstop van 3 minuten te maken.

Over veiligheid en communicatie hadden ze super goed nagedacht en alles tot in de details besproken. Nu de uitvoering…. Wat een heerlijke groep, wat een relaxte duik! Er werd continu gecommuniceerd, alles deden ze volgens plan en heel veilig… Nu is Vinkeveen altijd fantastisch om te duiken maar op deze manier met een groep gemotiveerde, leergierige cursisten wordt het duiken NOG leuker.

Dames en heren, ik wil jullie voorstellen aan weer een nieuwe jonge groep gebrevetteerde duikers!

Marjolein Wessels_7juni2018-67237

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief