Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Out of the box

Duikreporter Dirk Van den Bergh heeft een nieuwe videocamera! Maar hoe werkt die eigenlijk? 

Het is warm, te warm om thuis te zitten en zo denkt iedereen erover! Wanneer ik aankom bij Sint Annaland strand staan de auto’s tot in de bomenlaan, de parking staat afgeladen vol … Je moet maar geluk hebben: er komt juist een plaatsje vrij en zelden heb ik zo dicht bij de duikstek gestaan! Ik heb afgesproken met Nick Lobé en co. Even later zijn ze er ook en … ze hebben ook nog een goed plaatsje (al moeten ze wel iets verder sleuren met hun spullen!). Ze zijn met zijn vieren en hebben al een duik gemaakt. Onpaar dus met mij erbij, maar de zoon van Nick houdt het voor bekeken: te warm om terug in dat duikpak te kruipen: hij gaat zwemmen. Willem Elegeert wordt mijn buddy. Hij is een heel ervaren duiker, maar bij Sint Annaland heeft hij nog nooit gedoken!

Ik heb gisteren een nieuwe camera gekocht, een nieuwe configuratie ineen geknutseld, maar nog geen tijd gehad om de instructies te lezen. Ik duik dus met de camera out of the box het water in …

Wat een geknoei! Mooi helder scherm, maar hoe werkt dat ding nu? Ik wil filmen, geen foto’s trekken … Ha! Bij dit knopje blijft er een lichtje branden. Zullen we dat maar indrukken! Blijkt achteraf dat dit het lichtje van de scherpstelling is en ik alleen maar enkele foto’s getrokken heb. Toch al tevreden met het resultaat, want er zijn er enkele mooie bij, maar ik wil filmen!

Dirk-Van-den-Bergh_20190724_grondel-84119

Ik heb de camera speciaal gekocht voor de macro functie, maar die instelling blijkt ook nog niet de juiste te zijn. Toch hiermee ook al een mooi resultaat. Dat belooft voor mijn toekomstige beelden!

Dirk-Van-den-Bergh_20190724_oog-strandkrab-84119

Buiten mijn geknoei is het een rustige duik. Gelukkig film ik ook met mijn andere camera, zodat ik toch nog een filmpje kan samenstellen. De zeenaaldjes zijn er weer bij Sint Annaland! Een grondel verslikt zich in een stukje oester dat hij net gaan afpakken is van een strandkrab. Mooi tafereeltje! Willem is een goede buddy voor mij: hij blijft geduldig wachten terwijl ik film en ondertussen speurt hij naar ander leven.

Na 74 minuten komen we mooi terug bij het strandje boven. Willem toont me het juiste knopje om te filmen … Bedankt Willem, nu kan ik misschien wel filmen bij mijn volgende duik. Die doe ik bij Vuilnisbelt, afspraak voor de 17e zomeravondduik van Lia van der Laan. Daar wordt mijn buddy Frank van Doorn.

Niettegenstaande we ruim voor de kentering in het water gaan is die er al na 10 minuten! Vuilnisbelt staat bekend om de stroming, maar die valt mee: het is juist eerste kwartier geweest. De zeeanjelieren staan er mooi bij. Er zijn veel slakkeneitjes, maar het is speuren naar de dieren zelf. Toch vind ik enkele Bruine plooisslakken én een brede ringsprietslak. Hier kan ik mijn nieuwe camera op uitproberen. Blijkt dat hij niet scherpstelt wanneer ik te dicht bij het onderwerp kom … Thuis toch maar eens die instructies lezen vóór ik weer kopje onder ga! Hét moment van de duik is een Galathea kreeft die helemaal niet schuw is van mijn videolampen en leuk op wandel gaat.

We hebben heel de tijd tegen de stroming in gezwommen en niet veel afstand afgelegd. We keren en gaan niet veel later aan de oppervlakte kijken. Gelukkig, want de trap is al niet veraf meer. Terwijl ik mijn videolampen uitzet neemt de stroming me mee tot daar. Leuke duik Frank!

Dirk-Van-den-Bergh_20190724_nazit-met-groep-84119

We blijven nog een hele tijd nazitten met de groep. Hier is de temperatuur tenminste draaglijk! Er wordt volop deed gesmeerd: de wind is gaan liggen en dan zijn ze er … de muggen … (foto groep: Lia van der Laan)

4 reacties

 1. Leuk he, nieuwe spullen 😉

  REAGEREN
 2. Ik ben dan toch wel benieuwd over welke camera je het hier hebt…..

  REAGEREN
  • Eerst zelf overtuigd geraken voor ik hier publiciteit voor een merk ga maken! In een PB vertel ik het je graag!

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief