Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Gerard Joosten – Oranje boven

Met Koningsdag in aantocht werd het tijd voor Duikreporter Gerard om oranje boven te vieren. Met de snotolven in de Oosterschelde moest dat zeker gaan lukken.

Ik spreek af met Patrick die weet waar de snotolven zitten. Als we aankomen bij de Bergse Diepsluis, zien we eerst een ander natuurgeweld.  Honderden ganzen vliegen in de buurt rond, rotganzen op weg naar de toendra’s.

Het weer is nog niet echt zoals we dat de laatste lentes gewent zijn. Dat is ook te zien aan de andere vogels die er zitten, de kluut en de tureluur zijn nog bezig met de balts.

Aan de oppervlakte zwemmen we richting de tonnen en maken een proef foto. Bij de vierde ton zit het eerste mannetje snotolf prachtig in oranje kleed. Van een afstandje kijk ik wat hij aan het doen is, hij zit er zo mooi, zwemt wat rond tussen de wieren. Hoe ik ook zoek, op afstand kan ik het nest niet zien, ik wil hem ook niet verstoren.

Weer enkele tonnen verder zit nummer 2, deze is minder standvastig hij zwemt wat rond. Deze heeft ook een minder oranje kleur, zal wel niet aan koningsdag doen denk ik.

De watertemperatuur is zo’n 11 graden, best fris voor als je met een nat pak duikt. Maar eigenlijk kan ik niet genoeg krijgen, dus als we opgewarmd zijn gaan we nog maar eens terug.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief