Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Angelique van Oorschot – Op zoek naar Shaun the Sheep

Bij Tulamben op Bali gaat duikreporter Angelique van Oorschot op zoek naar een schaap onder water. Shaun the Sheep is bij naaktslakliefhebbers een bekend slakje: ontzettend klein, lastig te vinden en superschattig. Tijdens hun zoektocht vinden ze ook nog wat ander onderwaterleven dat de gemiddelde duik al meer dan de moeite waard zou maken!

Jan en ik zijn weer op Bali en deze keer hebben we besloten om naar Matahari resort te gaan in Tulamben. We hebben eerder een aantal keer gedoken bij Tulamben maar altijd vanuit andere plekken en deze keer gaan we de duikstekken in de omgeving van Tulamben ontdekken. We zijn inmiddels een aantal dagen op Bali en hebben een vaste gids Wayan. Voor vandaag hebben we afgesproken om op zoek te gaan naar Shaun the sheep. We weten dat het een klein slakje is en we worden gewaarschuwd dat het niet het ideale seizoen is voor Shaun the sheep, maar we gaan op zoek! Als snel weet onze gids Wayan Shaun the sheep slakjes te vinden… Wat zijn ze klein! Maar we weten al snel meerdere slakjes te vinden en gelukkig zitten daar ook wat grotere exemplaren bij.

_5132008-57101

Uiteindelijk ben ik redelijk tevreden om mijn foto’s en ga ik verder naar een andere shaun the sheep en al fotograferend zie ik zelfs dat we twee verschillende soorten gevonden hebben! Alleen werkt de tweede soort met streepjes niet echt mee en heeft deze slak geen zin in een fotosessie dus ik geef het maar op en zwem wat verder.

_5132098-57101

_5132068-57101

Inmiddels gaan we richting het einde van de duik maar deze duikdag kan al niet meer stuk denk ik terwijl we terugzwemmen naar de kant.

Tijdens onze surface interval kijken we naar onze foto’s en bespreken we wat nog meer kunnen zien op deze duikstek en hoe we de tweede duik gaan maken.

We gaan weer het water in om nog eens een bezoekje te brengen aan Shaun. Jan en Wayan zwemmen een stuk vooruit en ze hebben de eerste Shaun alweer gevonden! Ik kijk rustig om me heen naar iets leuks om te fotograferen en knipper even… zie ik het goed? Ja een wonderpus! De wonderpus glijdt over de bodem en wat zie ik, het is er niet 1 maar het zijn er 2!!! Jan en Wayan zijn verder weg dus ik roep ze onder water… Wayan kijkt verschikt op maar Jan weet dat ik “praat” onder water als ik heel enthousiast ben of iets speciaals zie, dus hij komt snel mijn kant op gezwommen. We genieten een hele tijd van de paringsdans van de wonderpus en maken wat foto’s tussen het genieten door.

_5132082-57101

Nadat de paringsdans eindigt onder de grond zwemmen we verder en gaan we weer op zoek naar Shaun en heel veel anders moois na ook nog een hengelaarsvisje gezien te hebben is ook de tweede duik ten einde voor deze dag.

Wauw wat een geweldige duikdag, wat hebben we mooie dingen gezien en we genieten na van deze geweldige duiken. Op naar nog meer mooie duiken deze vakantie!

_5132047-57101

Op het moment van het schrijven van dit duikreport is het gebied rondom Tulamben geëvacueerd vanwege de dreigende uitbarsting van de vulkaan Agung. We hopen dat de vulkaan weer snel rustig wordt en dat iedereen weer veilig terug kunnen keren naar hun huizen.

3 reacties

 1. Avatar

  Welkom, Angelique! Leuk dat je je eerste Duikreport hebt geplaatst.

  REAGEREN
 2. Avatar

  Wat een gaaf beestje. Maar hoe krijg je dat op de foto als het zo klein is?

  REAGEREN
  • Avatar

   Met een macro lens, een natte macro voorzet lens, de magnifier van de camera en heel veel geduld lukt dat wel…. en oja niet te vergeten een zo groot mogelijk exemplaar zoeken 😀

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief