Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Op de valreep

Na alle verhalen en foto’s kon Duikreporter Leendert Smit het toch niet laten. Nieuwsgierig gaat hij op onderzoek in de Oosterschelde.

Na al die zeepaardjes foto’s begon het toch te kriebelen. het nieuwtje is er natuurlijk nu wel vanaf, het weer wordt minder en de vakanties zijn voorbij. Ik verwacht geen hordes duikers meer op de plekken waarvan men zegt dat ze er zitten. Uiteraard liet ik mij eerst goed voorlichten (bedankt Marco en Eduard) want anders is het toch zoeken naar de befaamde speld. gewapend met zeer concrete aanwijzingen plan ik mijn duik maar mijn partner wijst mij er op dat het wel herfstvakantie is. Mega drukte ligt op de loer!

 

20191021_076__DSC6603-88202

20191021_007__DSC6534-88202

Gelukkig helpt het weer een beetje mee. Het is regenachtig en fris maar ik zie op buienradar dat het in Zeeland alweer droog zou moeten zijn. Gelukkig klopt dat, ten dele. Er staat maar 1 auto dus dat valt mee. Tijdens het omkleden volgen er toch een paar meer. daarbij ben ik ook nog een duikhandschoen kwijt dus dat wordt duiken met 1 koude hand.

Ik volg de aanwijzingen trouw en stuit al snel op het eerste sepia tentje. Geen zeepaardje te zien dus misschien is dit toch niet de goede. Via het platform zwem ik wat verder naar het westen maar hoewel ik nog een tentje tegenkom, ook daar geen zeepaardje. Het blijft de natuur he!

20191021_023__DSC6550-88202

Ik keer terug naar het platform en maak daar nog een paar foto’s. Het wordt tijd om terug te gaan maar ik stuit opnieuw op een tentje dat ik nu herken als eentje die ik zelf heb geplaatst. De manometer staat al ruim onder de 50 bar maar 1 poging moet nog kunnen. En verdomd, pront boven op het bosje takken, zit een klein donkerbruin zeepaardje. Ik maak snel wat foto’s terwijl het beestje aan de wandel gaat. Hopelijk is het gelukt. Met misschien 5 bar in de fles kom ik boven.

20191021_029__DSC6556-88202

20191021_036__DSC6563-88202

3 reacties

 1. Avatar

  Wij zijn ook op die dag, op nagenoeg dezelfde manier op dat zeepaardje gestuit. 2 keer een rondje langs de tentjes en uiteindelijk valt de 3e keer m’n oog op hetzelfde zeepaardje. Ook wij zaten kort bij de 50 bar maar omdat het mijn 150e duik was wilden we het eigenlijk ook wel erg graag vinden en hebben dus doorgezet. We hebben toen een handschoen gevonden op de parkeerplaats. Ik heb hem boven op het verkeersbord bij de trap naar de dijk gezet. Wellicht de jouwe?

  REAGEREN
 2. Leendert

  Ha ha ja dat zou idd wel kunnen. Een zwarte 1.5 mm handschoen was het. Ik heb inmiddels andere gekocht, ze waren al een paar jaar oud.

  REAGEREN
 3. Avatar

  Ik meen dat het merk van de handschoen waterproof was maar zeker weten doe ik het niet. Zo kun je weer eens iets nieuws kopen tenminste. Een zeepaardje verzacht het leed altijd wel.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief