Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Antoinette Derksen – Op avontuur in Egypte (1)

Met een glimlach van oor tot oor kijkt Duikreporter Antoinette terug op de (onderwater)avonturen – van anemoonvissen tot zodiacs… een heel scala aan nieuwe belevenissen! Lees mee over haar vakantie in Marsa Alam.

De acht dagen van de duikvakantie waren voorbij gevolgen. Voordat ik het wist zaten we in het vliegtuig op weg naar huis en lieten we Egypte achter ons. Met een glimlach van oor tot oor kijk ik terug op de (onderwater)avonturen; van Anemoonvissen tot Zodiacs… een heel scala aan nieuwe belevenissen! In mijn duikreport een greep uit mijn ‘dagboek’ tijdens ons verblijf in Marsa Alam met het duikteam.

Marsa Gabal El Rosas - divers-58522

Marsa Gabal El Rosas – Een idyllisch gezicht; een (bijna) wit zandstrand, omhelst door glinsterend, helder blauw zeewater. Een strak blauwe lucht, de zon die onze huid warmt en kleurt, gedroogde palmboombladeren in de parasol die zacht ritselen op een zout zeebriesje… Er hangt hier een aangename stilte, rust. Het huisrif: een klein paradijsje. Onder water, net zo! Iedere keer blijf ik mij weer verbazen over de pracht van de onderwaterwereld; de kleuren, de vormen… Ik keek mijn ogen uit: koraalvlinders, anemoonvissen, blauwgespikkelde pijlstaartroggen, grote mosselen in prachtige kleuren, kleurrijk koraal, papegaaivissen, trompetvissen, pijlinktvissen, een napoleonvis, barracuda’s… Spijtig ontbrak mijn grote favoriet in dit lijstje. De andere teamleden hadden al meerdere keren een schildpad gespot. Mijn schildpadteller bleef lange tijd op 0 staan… Het zou mij toch niet gebeuren…. Mijn geduld werd op de proef gesteld, maar uiteindelijk kwam de beloning en kwam ik de laatste twee duiken op het huisrif meerdere schildpadden tegen.

Marsa Gabal El Rosas - schildpadden-58522

Dolphine House – Op Dolphine House maakten we twee mooie duiken. Ondanks de naam, dolfijnloze duiken. Ach, dat mocht de pret niet drukken! We hadden de grootste lol toen we na de eerste duik, een driftduik, opgehaald werden door een zodiac. Hoe we aanboord glibberden en om een teamlid die de vissen ging voeren. Ook de tweede duik was een mooie duik. We bezochten een ondiepe grot, waar het zonlicht speels zijn stralen liet vallen, en bezochten de drop off op 25 meter. Helder water, prachtige kleuren; dit was genieten.

Na geluncht te hebben, vertrok de boot terug richting de haven. Op de terugweg kwam een kleine groep dolfijnen voor enkele seconden ons gedag zeggen, toch nog dolfijnen gespot!

Dolphin House-58522

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief