Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mirjam van der Sanden – Onderduiken in Ierland

Duikreporter Mirjam en familie gaan op duikvakantie naar het Ierse Kinsale. Een trip vol met mooie ontmoetingen!

mirjam-102686

Terwijl Nederland in de zomer van 2019 zucht onder de 40°C pakken wij, Bas, Mees en Mirjam van der Sanden, het vliegtuig naar Ierland. We twijfelen nog, droogpak of natpak mee. We kiezen voor het droogpak.

We worden afgehaald op het vliegveld door Anne Ferguson. Ze runt, samen met haar man Graham Ferguson, Oceanaddicts. Bas is al twee keer eerder bij Oceanaddicts geweest en inmiddels kennen Mees en ik, Graham en Anne ook van ontmoetingen op de Duikvaker. Onze bagage past net in de kleine auto en na een korte rit komen we aan in Kinsale waar de thuisbasis is van Oceanaddicts hun boot de Embarr.

Na een warm welkom met heerlijke zelfgebakken koekjes van Anne richten we onze slaaphutten in. Die middag stappen we al op de Rib voor onze eerste duik in Ierland.

We zijn nog niet onder of we spotten een grijze zeehond. Hij zwemt druk om ons heen en onderzoekt ons uitgebreid. Ik probeer nog om wat te zien van de prachtig begroeide rotswanden op deze duikstek, maar al snel word ik aan mijn vinnen getrokken. Ik geef het bekijken van de rest van de duikstek op en richt me op deze speelse zeehond die ons de rest van de duik gezelschap houdt. Een betere manier om je duikvakantie te beginnen bestaat toch niet?

’s Avonds gaan we lekker uit eten in het kleurrijke Kinsale. En na zo’n dag is het natuurlijk heerlijk slapen in de Embarr op de deining van het water.

Het water is rond de 12 graden en het waait het flink. We zijn toch wel heel erg blij met onze droogpakken. Graham is gelukkig een ervaren schipper en brengt ons steeds naar duikstekken die uit de wind liggen. Op sommige plekken is de golfslag pittig wat het filmen onder water moeilijk maakt. Zeker macrobeelden maken is bijna niet te doen.

Nu, ruim een jaar later, heb ik eindelijk tijd om de vele beelden die ik gemaakt heb te verwerken tot één film. Geniet van de prachtige, kleurrijke onderwater natuur in Ierland.

kleurrijk-102686

kinsale-102686

zeehond vin-102686

graham anne-102686

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief