Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Alex Strijbosch – Octopustederheid

Wat is er mooier dan een octopus tegenkomen tijdens de duik? Twee octopussen! Duikreporter Alex Strijbosch filmde in de Rode Zee twee octopussen die zich niets aantrekken van de filmende duiker. Kijk mee en geniet!

IMG_1054-62888

In januari bezocht ik het duikkamp Marsa Shagra Village, één van de 3 duikkampen van Red Sea Diving Safari.  Tijdens 1 van de duiken had ik een bijzondere ontmoeting.
Het was tegen zonsondergang en de avondrust was al duidelijk te merken onderwater. Veel vissen waren zich aan het voorbereiden op de nacht en zochten een rustig beschut plekje tussen het koraal.  Mijn duikbuddy René van Esch was duidelijk iets op het spoor. De lampen van zijn filmcamera waren alle 3 aan en de lichtstralen schenen opgewonden door de natuurlijke avondkleuren van het water. Ik besloot ook eens te gaan kijken.
Nadat ik bij René was aangekomen werd het me duidelijk wat hem zo opgewonden maakte.  Het was een octopuspaartje. Maar niet zo maar. Het gedrag van het paartje was ronduit fascinerend. Je zou kunnen zeggen; love is in the air!   Toch kan het gedrag van octopussen soms bedrieglijk zijn. Wist je dat octopussen hun partner soms wel eens opeten!  Echter hier was alleen tederheid te bespeuren.  Veel kijkplezier!

1 reactie

  1. Geweldige beelden!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief