Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Burgers’ Ocean achter de schermen

Duikreporter Dirk Van den Bergh deed mee aan de verkiezing van de Favoriete Haai 2018 op Duikeninbeeld en was één van de gelukkigen die een kijkje achter de schermen van Burger’s Ocean mocht nemen. 

Ik moest er wel 170 Km voor rijden, maar het was zeker de moeite waard! Bedankt DuikeninBeeld!

Er waren nog vier andere winnaars en elkeen mocht iemand meebrengen die, mits betalen van de inkom, gratis mee achter de schermen mocht. En kijk! Er zijn twee bekenden bij: Marleen en Ewald die ik nog maar een week geleden leerde kennen op een biologieweekend!

Met een lift geraken we achter de schermen. We komen eerst bij de afdeling waar het zoute water geprepareerd wordt en dat zijn heel wat liters die op de juiste samenstelling moeten gehouden worden! Zo heeft het haaienbassin alleen al een inhoud van 3.000.000 liter!

Dirk-Van-den-Bergh_20180908_zout-water-bereiden-70902

Daarna gaan we naar de quarantaineafdeling. Hier mogen we niet binnen, maar van aan de ingangsdeur krijgen we er toch een zicht op en onze gids legt uit wat er daar allemaal gebeurt. Ze neemt als voorbeeld een jong rogje dat we kunnen zien zwemmen. De gezondheid van de dieren wordt er van dichtbij opgevolgd.

Dirk-Van-den-Bergh_20180908_steekkaart-jonge-rog-in-quarantaine-70902

Vervolgens krijgen we een uitleg over het filtersysteem

Dirk-Van-den-Bergh_20180908_filterinstallatie-70902

We krijgen te horen wat de vissen allemaal te eten krijgen in het “visrestaurant”

Dirk-Van-den-Bergh_20180908_vissen-eten-70902

We krijgen een heel interessante uitleg over de koralen die er gekweekt worden. Licht is een heel belangrijke factor hierbij. Er hangt een enorme lichtinstallatie en het stukgaan van één van die lampen kan al voor een verstoring in de groei zorgen …

Daarna kunnen we het haaienbassin van boven bekijken. Indrukwekkend. Die dieren hebben ruimte genoeg! Als je langs de bezoekerskant staat zie je hier slechts een klein gedeelte van. We krijgen veel info over de haaien en het reinigen van de bassins. Om hier als duiker te werken moet je een speciale en strenge opleiding volgen.

Na de rondleiding bezoeken we uiteraard ook het aquarium zelf. Ik maakte onderstaande video van ons bezoek.
Het bezoek aan de zoo zelf was ook zeer de moeite waard. Wat een prachtige dierentuin.
Daar maakte ik ook nog drie video’s van die je kan terugvinden op mijn YouTube kanaal: “Apestreken in Burgers’ Zoo” https://youtu.be/QzdP2jGL7k4 , “Vlinders in de mangrove van Burgers’ Zoo” https://youtu.be/k_Lr084Uhzo en “Allemaal beestjes” https://youtu.be/1I5MxhwoXUo.

Bedankt DuikeninBeeld voor deze prachtige dag!

Video bekijken in HD1080p voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief