Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Niet van dit jaar

Een midweek duiken in Zeeland en dan beloond worden met een zeepaardje. Berthold Raadsen deelt zijn ontmoeting van afgelopen jaar.

Dit zeepaardje heb ik niet dit jaar opgenomen, maar vorig jaar (2018). Wij waren een midweek duiken in Zeeland, duiken. En de Zeelandbrug trekt altijd. Het is fris op de Zeelandbrug en, er staan een paar auto’s maarer zijn  geen duikers te bekennen. Wij “doen” de verkleedruimte en daar zit een groepje bekende en minder bekende duikcollega’s te babbelen. Ja er zit een zeepaardje….hoe diep? Moeten we jullie  soms brengen? Als dat zou kunnen!. Wij zijn wat later, dus een threesome gaat reeds te water. Wij tuigen onze sets op en  kleden ons om in de warme kleedruimte. Daarna de trap op en ja hoor er is een stabiele stroom van luchtbellen / vlakluchtvlak aan de oppervlakte aan de linkerkant van de brug. Daar zit het paard zeg ik tegen mijn buddy. Het is afgaand tij; te water en tegen de lichte stroom naar links. Op eens wordt het water stoffiger, troebeler…… en dan ja hoor daar hangen onze collega duikers. Even wachten en dan zijn wij aan de beurt. Mijn buddy klaagt altijd dat fotografen blijkbaar eerst / voor moeten…….dus ik laat hem voor. Daarna neem ik de tijd om het paardje vast te leggen. Schuw als ie is draait ie verlegen zin hoofd af. Dat is niet de bedoeling. Dus om het sepiatentje heen en van de andere kant. Mooi die franje op zijn kop. Kort of langsnuit? Maakt niet uit, het is een mooi paard.

Berthold_Raadsen_Zeelandbrug_ 20190903_1-86939

Bovenstaande foto is naar de dijk toe.

Waarom nu pas met deze foto’s? Welnu na de duik krijgen we het conseil mee: Niet op Internetplaatsen hoor, ander komt de hele wereld hier naar toe. Dat was  t o e n voor mij een reden om het niet te doen. Maar toch het zit me niet lekker. Ik heb hetzelfde op Toolenburg met de meervallen mee gemaakt: Niet op Internet zetten hoor anders komen hier hordes duikers. En ook daar heb ik  t o e n ook gehoor aan gegeven!

Berthold_Raadsen_Zeelandbrug_20190903_2-86939

Deze is van de dijk af,  aan de andere kant van het sepiatentje.

Nog niet zolang geleden ( het inmiddels halverwege 2019) vraag ik een van mijn duikkennissen of die zeepaardjes in Zeeland weet. Die is er bekend mee, maar zegt de plekken niet. Want ik heb de meerval op Internet geplaatst! Geplaatst zonder de plas te noemen, dat leek mij t o e n wel juist. Maar het mag blijkbaar helemaal niet! Wij leven blijkbaar niet in een democratie, maar in een soort onderwaterbeschermdictatuur. Daarom vertelt ie mij de stekken niet. Gelukkig zijn er nog meer duikkennissen die niet zo eng doen. Zeelandbrug links en rechts en Zoetersbout links en rechts. Het is alsof de duivel er mee speelt: Deze midweek geen enkel zeepaardje gezien, wel heel veel sepiatentjes en wat andere duikers die minder of meer succes hebben en niet zo benepen doen.

 

Berthold_Raadsen_Zeelandbrug_20190903_3-86939

Ook deze is van de dijk af…….

Ik vind het nogal kinderachtig om plekken/stekken waar zeepaardjes, sepia’s, meervallen, snotolven etc etc etc voorkomen voor jezelf en je eigenincrowd vriendenkring te willen houden onder het mom: Het is zielig voor die beestjes al die belangstelling. En ja ik ben nu 180 graden anders dan voor die tijd. De buddy die ik het vroeg heb ik w e l meegenomen naar hydra’s op Vinkeveen Plasmolen, die buddy vraagt mij w e l: Heb je al parende padden gezien, heb je al zoetwaterkwalletjes gezien………….. Dat mag wel. Welnu, ik ben er klaar mee. Als die buddy iets vraagt is mijn antwoord: NEEN. Heb ik die buddy ook  schriftelijk gezegd!

Geniet van dit zeeknolletje, want, als het maar ver genoeg weg is van het seizoen, dan mag het wel op Internet.  Aldus mijn weigerende exduikkennis. Is dit ver genoeg……………… meer dan een jaar later?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief