Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Gerard Joosten – Musan

Duikreporter Gerard Joosten bezoekt het onderwatermuseum Musan, een beeldengalerij van Jason deCaires Taylor met een bijzondere boodschap in Ayia Napa, Cyprus.

Tijdens de vakantie op Cyprus moest er natuurlijk ook gedoken worden, ik ben op twee bijzondere plekken wezen duiken, de 1ste op Musan, een beeldengalerij van Jason deCaires Taylor die onze relatie met de natuur onderzoekt, in Ayia Napa, Cyprus.

Het creatieve doel is om een ​​naadloze verbinding tussen het land en de oceaan te creëren, waarbij twee verschillende wonderen worden gecombineerd, een door de mens gemaakt en een door de natuur ontworpen. Een verzameling onderzeese figuratieve sculpturen verspreid over een reeks gebeeldhouwde organische bomen en ondergrondse planten zal ’s werelds eerste onderwaterbos creëren. Een symbool om het verhaal van de nieuw gecreëerde Marine Protected Zone van Ayia Napa te versterken en tegelijkertijd de ontbossingspraktijken uit het verleden te erkennen.

Het verhaal vraagt ​​zich af of de volgende generatie de symbiotische relatie tussen mens en natuur zal herinterpreteren om een ​​beter evenwicht te bieden ten gunste van het koesteren van kwetsbare ecosystemen, en benadrukt hoe positief menselijk ingrijpen in de oceanen een duurzamere en productievere toekomst kan vormen.

Het museum strekt zich uit over in totaal honderdzeventig meter van ingang tot uitgang

De configuratie van de sculpturen in het museum volgt de topografie van de zeebodem in de open zandvlakte ten zuiden van Pernera Beach.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief