Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Murder at night

Een griepspuit vlak voor vertrek op duikvakantie breekt Duikreporter Dirk Van den Bergh op. Toch maakt hij een nachtduik bij Lighthouse en weet hij een moord vast te leggen op video.

Na de twee duiken van vandaag kunnen we wat relaxen en dat is nodig voor mij: ik voel me nog steeds belabberd. Het vermoeden dat dit door de griepspuit komt die ik net voor vertrek heb laten zetten wordt thuis door mijn huisarts bevestigd … eerste en meteen ook laatste keer hoor! Normaal heb je hier geen bijwerkingen van, maar uitzonderingen bevestigen de regel hé!

Er staat nog een nachtduik op het programma. De groep wordt in twee gesplitst. Gunther weet Marina, die niet van nachtduiken houdt, te overtuigen om een rustige duik te doen op het huisrif. Pierre gaat met hen mee.

Annemie, Petra, Pauline en ik worden naar Lighthouse, in het centrum van Dahab gebracht met de van. Om 17.30 uur liggen we in het water. Ja, het is vroeg donker in Egypte!

Dirk-Van-den-Bergh_20181201_juffertje-74339

De jagers zijn al op pad. We worden heel de tijd achtervolgd door twee koraalduivels die in het licht van onze lampen hun prooi beter zien. Hap, daar verdwijnt weer een visje …

Een schorpioenvis heeft hoog op het koraal een plekje met een mooi overzicht uitgezocht …

Dirk-Van-den-Bergh_20181201_schorpioenvis-74339

De pyjamaslakken met hun felle kleuren zijn een dankbaar onderwerp voor foto en film, ook al zijn ze maar piepklein.

Dirk-Van-den-Bergh_20181201_pyjamaslak-74339

Er zitten veel medusahoofden en veersterren. Eigenlijk niet te geloven dat dit ook dieren zijn! Voor het eerst kan ik een kruipende veerster vastleggen (zie video).

Dirk-Van-den-Bergh_20181201_zaagtandveerster-74339

En dan de opname van de dag (zie video) … Ik zie een mooi gekleurd visje en terwijl ik het film komt een zeepvis tevoorschijn. Hij draait langs het visje naar de voorkant en hap … binnen. Vermits hij het in zijn geheel inslikt moet hij dit wel langs de voorkant doen, anders stroppen de vinnen tegen. Murder at night!

Dirk-Van-den-Bergh_20181201_zwart-wit-gestreepte-zeepvis-74339

Wat een geweldige nachtduik was dit alweer! Terug in het duikcentrum straalt Marina … haar nachtduik was ook fantastisch. Zij zagen drie zeepaardjes, waarvan Marina er zelf twee vond. Voor haar vanaf nu alleen nog maar nachtduiken!

Bij mij is het vat nu helemaal af. Ik ga weer niet mee eten. Een droge koek en wat water en het bed in … Hopelijk voel ik me morgen beter …

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief