Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – Muck diving op de Filipijnen

Duikreporter Aike Willemsen is dolgelukkig want in Dauin, Fillipijnen kan hij zijn hart ophalen aan het kleine onderwaterleven, zijn favoriet.

De ferry naar het eiland Negros gaat al vroeg. Het is niet meer dan een klein vissersbootje maar dat maakt het alleen maar leuker. Als we aankomen besluiten we eerst ergens te gaan ontbijten. We worden uiteraard aangesproken of we met een trike willen, hij vraagt 350 peso. We weten allebei dat dit te veel is. We bedanken en genieten van het ontbijt. Daarna lopen we richting her dorp, er is een grote markt aan de gang. Met vooral vlees, vis, groente en kleding. We lopen naar de grote weg waar al vrij snel een jeepney aan komt scheuren. Wij gebaren dat we mee willen maar als ze dichterbij komen zie ik dat dit niet gaat passen. Niet passen kennen ze niet in de FIlipijnen. Dus iedereen schuift op, backpacks worden op het dak gegooid er worden houten bankjes ergens vandaan getoverd en midden in het gangpad gezet. Gelukkig hoeven we maar 10 km. Schitterend, we tellen 31 mensen!! Hutje mutje. We gaan graag mee met de locals en als leuke bijkomstigheid kost het 25 eurocent voor 10km!

RAWP6209625-89089

RAWP6209613-89089

We komen bij Bongo Bongo Divers aan. Ziet er direct goed georganiseerd uit. Ruime opzet voor alle duikspullen. We hebben een simpel maar prima hutje gehuurd. Onze gids vindt dat we ons wel gelijk klaar kunnen maken voor een duik, wij besluiten even een paar uurtjes bij te komen.

Die middag gaan we wel duiken. Ik ben dolgelukkig want we gaan op zoek naar kleine beestjes en mooie plaatjes schieten, het macro leven blijft toch mijn favoriet. Onze gids ziet enorm veel en we zien dan ook weer fantastische dingen zoals, zeepaardjes, sepia, slakjes, octopussen, frog fish etc. We maken 4 duiken per dag en komen na elke duik meer enthousiaster terug. Ik ben al 5 jaar op zoek naar een speciale nudibranch. Ik vraag aan de gids deze te zoeken, hij garandeert hem 100% en laat me er wel 20 zien. “Shaun the Sheep”! Toffe foto van geschoten.

RAWP6199431-89089

RAWP6209719-89089

We gaan een hapje eten en ’s avonds drinken we een biertje bij ’t resort. Het voelt een beetje aan als een backpackers hostel. Relaxt en welkom sfeertje. Later pakken we onze spullen en maken ons klaar om naar Moalboal te gaan.

RAWP6209757-89089

1 reactie

  1. Avatar

    Fijn verhaal om te lezen

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief