Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Moord en doodslag

De natuur kan hard zijn. Maar ook anemonen en krabben moeten eten. Snorkelreporter Ad Aleman is getuige van het diner van verschillende soorten onderwaterleven.

Het weer, de wind en het getij zorgen voor uitstekende omstandigheden om bij de blokkendam te gaan snorkelen. 3 kwartier voor laag water ga ik te water. Op de ondiepte vlakbij het strand zijn veel Slibanemonen te zien, waarvan er 1 een blaasjeskrab op het menu heeft staan en een andere is nog bezig aan de restanten van een kwal.

Een Strandkrab heeft een grondel in de houdgreep en dan lijkt het geweld over te zijn.

Het zicht is vrij goed, 2-3 meter en er is veel te zien, zoals een paar Noordzeekrabben, een Hooiwagenkrab, Zeebaarzen, Harders, Tweevlekgrondels en een klein platvisje. De kwallen zijn goed vertegenwoordigd met de Oorkwal, de Blauwe- en Gele haarwal, de Amerikaanse langlobribkwal, de Meloenkwal en het kruiskopkwalletje (meduse) . Er is vrij veel wiergroei die zorgt ervoor dat de Zeedahlia,s wat minder in beeld komen. Het is weer een mooi tochtje.

Na 2.5 uur snorkelen stap ik weer op het strand. Onderweg naar huis stapt er een Wilde eend met 5 jongen de weg op. Ik minder wat vaart en probeer een tegenligger met een lichtsein te waarschuwen. Helaas dendert deze auto gewoon door en het eenden gezin is helaas 2 eendjes kleiner. Dieren moeten doden om te overleven, maar auto’s meestal niet. Dat is dan toch een domper op een prachtige morgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief