Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Mooi weer bij de brug

Heerlijk dat zonnige weer! Maar wat is het ook meteen warm in je droogpak boven water. Duikreporter Carla van Westing maakt een zonnige duik bij de Zeelandbrug.

Het heerlijke weer, mijn vrije tijd, het feit dat we komend weekend niet naar Zeeland kunnen, drie goede redenen om doordeweeks even te gaan kijken of de caravan en voortent er nog wel goed bij staan. En als ik dan toch naar Zeeland rijd, kan ik net zo goed even bij de Zeelandbrug onder water kijken.

De kentering valt erg gunstig, midden op de dag, en ik kom mooi op tijd aan. Ik ben verbaasd dat er zoveel auto’s staan op een doordeweekse woensdag, een stuk of 7-8. Maar des te gezelliger, ook al zie ik geen bekenden.
Ik kleed me om en merk dat het zomer begint te worden. Wat is het warm boven water in mijn droogpak. Gauw in het water zien te komen! En dat is heerlijk. Het zicht is niet zo denderend, maar ik wil toch snuffelen.

Ik vind niet echt bijzonder veel, maar geniet des te meer. Het is niet koud meer, er staat bijna geen stroming en er komt weer allerlei leven. Waar ik afgelopen weekend nog de Onchidoris bilamellata vond met de eieren, vind ik nu alleen de eieren. Nou ja, je kan niet alles hebben. Wel vind ik bosjes Microchlamylla gracilis, zo dankbaar om te fotograferen. En hele mooie dodemansduimen. Mijn eerste galatheaatje van dit jaar.

De Tubularia staat er prachtig bij en ik zoek en zoek naar de gymnota, maar helaas, zonder succes. Ach, volgende keer dan maar weer. Ook een krab met eitjes, alleen moet je wel heel goed kijken op de foto om het oranje pakketje te zien onder het beestje. Tja en na de presentatie over anemonen, ga ik me ook daar maar eens wat meer in verdiepen. Heb wel een aardige foto weten te maken van een sierlijke slibanemoon. Zowel van de voet als van de tentakels. Leuk om ook wat meer aandacht aan te besteden.

Voor nu heb ik genoten, ga het water uit en drink nog lekker een bakkie koffie. Praat gezellig wat met de mensen links en rechts naast me en ruim lekker al mijn spulletjes in de auto.
Door naar de camping en kijken hoe alles er bij staat. Dat is allemaal prima, alleen staat het gras wel erg hoog, dus moet ik de maaimachine maar ter hand nemen. Dan komt nu de twijfel, eerst de dingen doen die moeten, of eerst nog een duik maken. Ik besluit voor het eerste, morgenvroeg is het gras weer nat en helemaal niet te maaien. Dan kan ik beter weer gaan duiken.
En de beslissing was goed, want als ik klaar ben met maaien krijg ik een telefoontje dat mijn pak binnen is. Dus dat kan ik dat morgen eerst ophalen voordat ik weer ga duiken. Jippie, daar heb ik echt zin in!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief