Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Hans van Os – Mooi eerbetoon

De leden van Duikteam Narwal brachten een mooi eerbetoon aan hun duikmaat Mike, die op 15 januari 2017 in Egypte om het leven kwam.


Datum: 10 december 2017
Duiklocatie: Vinkeveen, Zandeiland 4

duikreport-call-to-action-350x85

Duiken is een fantastische sport, maar soms gebeuren er dingen die je liever niet meemaakt.

Zo overleed op 15 januari 2017 Mike, onze duikmaat van Duikvereniging Narwal uit Almere tijdens een duik in Egypte.  Bijna aan de kant werd Mike helaas onwel en hij overleed ter plaatse op het strand.  Dat dit een diepe indruk heeft achtergelaten, niet alleen bij de familie, maar ook bij de vereniging, mag duidelijk zijn.

Hoe mooi is het dan als iemand op het idee komt om bijna een jaar later een herdenkingsduik te organiseren. Op 10 december was het zover. Het was juist die dag een barre dag, alsof het zo had moeten zijn.  Het sneeuwde hevig, maar ondanks dat waren velen richting Vinkeveen getogen om deel te nemen aan de herdenking.  Met duikers en families haalden we nog even herinneringen op onder een voor deze groep veel te kleine tent. Toen was het zover en maar liefst 13 duikers trotseerden de kou en sneeuw en gingen te water.

Onder het toeziend oog van de familie van Mike en andere clubleden verzamelden we ons aan de kant, waar we met z’n allen tegelijkertijd het water in gingen.  Langzaam daalden we af naar zo’n 9 meter. Daar aangekomen gingen we met z’n allen in een kring zitten en doofden we onze lichten.  In volledige duisternis hielden we een minuut stilte.  Wat een indrukwekkend moment was dat!  Na de minuut stilte gingen de duiklampen weer aan en bleven we in een kring zitten.  Twee duikers gingen naar het midden om samen een ballon op te laten. De ballon steeg langzaam op in een serene rust, vol van symboliek en zorgde voor een brok in mijn keel.  Nadat de ballon was opgelaten,  zwommen we gezamenlijk, respectvol en langzaam weer naar de kant.

Voor de familie en toeschouwers  aan de kant was dit wellicht juist het mooiste moment.  Eerst duikt de ballon op uit het niets  en daarna doemde er een zee van licht uit het water op. Alle duikers hadden hun lampen naar boven en op de kant gericht en kwamen met z’n allen tegelijkertijd aanzwemmen.  Langzaam maar zeker kwamen alle duikers zwijgzaam boven, duidelijk onder de indruk van wat er onder water had plaatsgevonden.

Het was een mooi eerbetoon dat ik niet had willen missen en dat door de familie enorm op prijs is gesteld.

Het was mooi en het is goed zo…

  

3 reacties

 1. Avatar

  Mooi gebaar.

  REAGEREN
 2. Avatar

  … #mooi

  REAGEREN
 3. Avatar

  Prachtig eerbetoon en een waardig afscheid voor jullie clublid Mike! 👌👌👌

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief