Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Laura Wubben – Marsa Alam

Duikreporter Laura Wubben gaat voor de vierde keer naar een resort in Marsa Alam. Ze neemt ons mee naar Egypte in woord en beeld.

In december besloten we het Nederlandse klimaat te ontvluchten en ons inmiddels vaste hotel op te zoeken in Egypte; Coraya Beach in Marsa Alam. In september waren we hier al geweest, en dit is ons 4e bezoek. We hebben weer een aantal mooie duiken gemaakt in het huisrif en hebben weer een lekkere hoeveelheid foto’s en video’s mee terug genomen naar Nederland. We hadden nog graag een trip naar Abu Dabbab gemaakt, maar deze werd helaas niet aangeboden op een dag dat we ook nog konden duiken i.v.m. de no-fly-time. Jammer! Maar dat heeft Coraya Bay ruimschoots goed gemaakt.

Mijn foto’s zijn gemaakt met een Olympus Tough TG-4 met INON-S2000 flitser. Deze kleine en relatief goedkope camera kan RAW-bestanden opleveren waardoor je in o.a. photoshop verrassend veel uit je foto’s kunt halen.

Hierbij de 5 leukste foto’s met een korte toelichting;

DIB_Egypte_LauraWubbenWaterham__2-61109

I have a moustache! Deze clownvis lijkt intussen al een beetje aan me gewend te zijn (je hebt me ten slotte nog maar 20x voorbij zien zwemmen in het afgelopen jaar met die irritante flitser). Daardoor zwom hij rustiger en bleef hij ook een paar keer op dezelfde plek hangen (waaronder bij deze foto), zodat ik deze poging tot een verkleedpartij mooi vast kon leggen. Ik blijf zelf een lach op m’n gezicht krijgen van deze foto.

DIB_Egypte_LauraWubbenWaterham__1-61109

De clownvissen hadden nog een verrassing in petto, namelijk gezinsuitbreiding! Dit was voor mij de eerste keer dat ik een jonkie zag. Wanneer ik babydieren zie begin ik spontaan te trappelen en te piepen; dat lukte niet helemaal onder water, dus besloot ik er maar genoeg foto’s van te maken zodat ik dat aan de oppervlakte alsnog kon doen. Klein nadeel; deze kende mij nog niet, dus bewoog erg snel en was daardoor lastig om scherp op de foto te krijgen. Gelukkig is het me enigszins gelukt!

DIB_Egypte_LauraWubbenWaterham__3-61109

Deze koraalduivel kwamen we tegen met een groepje anderen. Deze waren vrij beweeglijk, deze zwom gelukkig omhoog waardoor ik naast het licht van mijn flitser ook een beetje belichting vanaf de achterkant had. Jackpot!

DIB_Egypte_LauraWubbenWaterham_-61109

Tegen het einde van onze laatste duik kwamen we een kleine octopus tegen. Dit schatje was redelijk nieuwsgierig en ging op een gegeven moment niet onder maar op de steen zitten waar hij zich in verstopte. Tijdens zijn fotoshoot kwam zijn buddy even om de hoek kijken.

DIB_Egypte_LauraWubbenWaterham__4-61109

Voordat we aan onze laatste duik begonnen zei ik nog tegen mijn man dat ik er van baalde dat ik eigenlijk nog geen één keer een murene mooi op de foto had kunnen zetten. We hadden er wel een paar gezien tijdens deze vakantie, maar elke keer als het zicht minder was of wanneer er veel opstuivend zand was. De dag voor deze duik hadden we deze murene al gespot bij de steiger, dus besloten we onze safety stop wat eerder in te lassen zodat we nog veel lucht over hadden om hem weer op te zoeken. En ja hoor, net toen ik een koraalduivel aan het fotograferen was werd mijn blik omhoog getrokken… Hallo.. euh.. “schoonheid”, daar ben je dan!

Hopelijk vond je mijn foto’s leuk, ik vond het in elk geval erg leuk om ze te maken en om ze met jullie te delen. Op naar onze volgende vakantie en de foto’s die daar uit komen! Mocht je nog meer foto’s willen zien, van zowel deze vakantie als onze eerdere, die kun je vinden op mijn website.

5 reacties

 1. Inderdaad leuke foto’s Laura. Bedankt voor het delen. Ik gebruik ook zo’n camera en maak er regelmatig verrassend goeie foto’s mee.

  REAGEREN
  • Dank je wel Carla! Ik blijf het een geweldige camera vinden. Jouw foto’s zijn ook leuk om naar te kijken! Ik ben benieuwd naar je volgende report 🙂

   REAGEREN
 2. Leuk geschreven, prachtige foto’s 👍

  REAGEREN
 3. Welkom als Duikreporter, Laura!

  REAGEREN
 4. Mooie fotos en ook leuk geschreven

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief