Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Rene Colegem – Manta’s bij El Faro, La Palma

Je zal maar op zoek zijn naar zeepaardjes en dan verschijnen er ineens 8 manta’s. Duikreporter Rene Colegem maakte het mee bij La Palma. Mét video!

Bevoorrecht als wij zijn om al een aantal jaren zowel in de zomer als in de winter 3 maanden op La Palma te wonen hebben we ruim 2 jaar geleden besloten een duikcursus te doen bij Casa de Buceo – Duikhuis La Palma en ons open water brevet gehaald. Sindsdien duiken wij regelmatig als wij op La Palma zijn met hen ergens op een van de duikstekken op het eiland, om te genieten van wat de onderwater wereld op La Palma te bieden heeft.

Zo ook afgelopen woensdag 1 augustus 2017. Deze keer duiken bij El Faro de zuidpunt van het eiland. Daar om 11 uur afgesproken om zowel in de ochtend als de middag een duik te maken. Na de ochtendduik naar de kruizen van Malpique om 14.30 weer het water in voor onze 2e duik samen met duikinstructrice en gids Nanneke plus gids David en Jos en Monique uit Nederland, op zoek naar mogelijk zeepaardjes en schildpad ondertussen genietend van alles wat de onderwaterwereld ter plekke te bieden heeft. Na een half uur terwijl we op dat moment op ongeveer 13 meter diepte waren werd het boven ons wat donker en belde Nanneke om ons er op te attenderen dat er iets bijzonders te zien was, een kleine 5 meter boven ons bevond zich een groep van 8 manta’s. Uiteraard waren we allemaal wild enthousiast om op deze plekken zo een grote groep manta’s te zien die nog ruim 1 tot 2 minuten ons bekeken terwijl wij hen bekeken. Ondertussen zag David kans om de groep op video vast te leggen die toen weer boven ons vertrok, waarna wij onze duik hebben afgemaakt en uiteraard direct nadat we op de kant waren de video van deze unieke ervaring bekeken hebben.

Een duik om niet te vergeten wat een prachtige bijzondere beesten geweldig.

1 reactie

  1. Die staan op mijn bucketlist! Komen ze het hele jaar door of alleen in de zomer?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief