Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marjolein Vereijken – Macroleven zoeken in Slijk-Ewijk

Een nieuwe macrolens en flexarmen zijn een goede reden voor Duikreporter Marjolein om het water in te gaan. In Slijk-Ewijk gaat ze oefenen.

Afgelopen week kwamen mijn nieuwe macro lens en flexarmen voor de sealife dc2000 binnen. En ondanks dat het best fris was afgelopen zondag ochtend, maken we toch een duikje. Mijn Buddy heeft nog niet zolang een wing en is veel aan het oefenen om stil te hangen, ideaal dus voor mij om te oefenen met mijn camera. Op zoek naar macro leven in Slijk-Ewijk. Zodra we onderwater gaan zie ik op 1m diepte een klein visje liggen. Ik weet nog steeds niet wat voor visje misschien kan iemand mij dit in de comments vertellen. Deze bleef rustig liggen en liet zich als een waar model op de foto zetten.

We maken ons favoriete rondje langs de klei wand op 22m. Het zicht is hier fantastisch en in de klei wand zitten altijd kreeftjes en grondels verstopt. Een paar grondeltjes willen ook wel graag op de foto en komen zelfs hun veilige holletje uit om te poseren. Ik ben in mijn nopjes dat ik zoveel kan oefenen met de nieuwe lens en flexarmen.

Op 5 meter zwemmen we weer terug waar de beplanting al weer wat op begint te komen. Poelslakken en posthoornslakken zijn hier druk bezig met eitjes te leggen. Ik spot een Posthoornslak, maar deze vond het nogal spannend om gefotograveerd te worden en ging iedere keer zijn huisje weer in. Na wat geduld kwam die weer voorzichtig naar buiten, maar durfde niet helemaal.
Vlak voor we weer naar de oppervlakte gaan spotten we nog een kleine modderkruiper. Deze zag de camera ook niet zo zitten en stak zijn kop in het zand.

Maar het was een heerlijke oefen duik, 48 min gedoken met een watertemperatuur van 6 graden.

Add Watermark_2021_04_12_02_42_49-107521

DSCI0301_lzn-107521

DSCI0307_lzn-107521

DSCI0313_lzn-107521

DSCI0318_lzn-107521

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief