Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Maandagochtendduikje

De taakverdeling is gemaakt: eerst kijkt John of er een mooi onderwerp voor een foto op de oude sepiastokken zit en als dat niet het geval is, ruimt Lia de stokken op. Net als bij de campings boven water, worden ook de tentjes op de Bergse Diepsluis afgebroken.

Duik 912, maandag 16-10-2017, Bergse diepsluis Nederland.
Vandaag gewoon een maandagochtend duikje met Lia gewoon aan de Bergse diepsluis omdat het getij verkeerd uitkomt. Lia gaat oude sepia stokken opruimen en ik ga weer een beetje pruts en prullen met macro en fibersnoots, ik heb weer wat inspiratie opgedaan dus ga ik dit uitproberen. We gaan te water en we hebben afgesproken dat ik Lia volg en dat ik eerst de stokken afzoek voor een mooie foto onderwerp en als ik klaar ben ruimt Lia de oude sepia stokken op.

1-JA160113-56901

Op de eerste stokken die we tegen komen zit niet veel leven dus ga ik verder en Lia gaat de stoken opruimen. Ik ga alvast bij de volgende stokken kijken of daar iets op zit maar dat is ook niet het geval ik besluit om gewoon wat ondieper te gaan. We hadden van te voren afgesproken dat als we elkaar kwijt waren dat we allebei onze weg gaan en dat de maximale duiktijd 90 minuten is.

3-JA160099-56901

Ik ga op zoek naar wat onderwerpen maar het is magertje en dan bedoel ik onderwerpen die stil willen liggen want er is genoeg te zien. Ik honderden garnalen over de bodem lopen of in het wier zitten maar als ik te dichtbij kom schieten ze weg. Zo ook de grondels ze gaan werkelijk 10 centimeter voor mijn lens liggen maar zodra ik aanstalten maak om een foto te maken schieten ze weg. Dan maar op weduwe rozen mijn fotografie lusten op botvieren, die blijven gelukkig gewoon op de zelfde plek staan, na wat foto’s is vind ik het prima het zijn geen spannende foto’s dus gaan we verder.

5-JA160056-56901

Het uitrichten van de 2 hele kleine snoots is toch een hele opgaaf dus ga ik het over een andere boeg gooien. Ik stelscherp op mijn vinger en zorg dat de lichtpuntjes precies goed staan en dan zet ik de camera op manual focus. Als de lens op manual focus staat stelt de camera zelf niet meer scherp maar moet ik dit zelf doen door de camera naar voren of naar achteren te manoeuvreren net zolang tot ik zie dat het beeld scherp is en dan afdrukken. Na wat pogingen lukt dat vrij aardig dat denk ik dan tenminste want ik moet de foto’s eerst maar eens bekijken op de computer.

9-JA160157-56901

Ik probeer al een tijdje weer een mooie foto te maken van een kreukel (alikruik) met zijn schitterende oogjes en zebra huidje maar ze werken niet mee ze verschuilen zich in hun huisjes. Dan zie ik er een op zijn kop liggen en na wat foto’s lijkt het netals of hij een stukje wier in zijn mond heeft en die hij dan alsof een spaghetti sliert naar binnen wil slurpen. Ik ben bijna 90 minuten onderwater dus word het tijd dat ik er uit ga maar dan valt mijn oog op rood wier dat aan de uiteinden blauw kleurt bijna onwerkelijk blauw na wat foto’s besluit ik er uit te gaan ik ben al bijna bij de instap en ik kom na 91 minuten bovenwater, Lia staat al op de trap en ik ben een minuut te laat.

1-lumishootJA160136-1-56901

Terug naar de auto en de spullen opruimen en dan nog een praatje maken met een lezer van mijn blog en dan nog een bakje koffie met Lia en de maandag ochtend duik zit er weer op. Ik ben ongeveer 91 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 09:55 uur te water gegaan, de water temperatuur was 14 graden, het zicht was goed, ik ben max. 8,1 meter diep geweest.

1 reactie

  1. Avatar

    Zo blijft elke duik een avontuur!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief