Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Lekker warm?

Nieuwsgierig stapt Duikreporter Leendert Smit het water in. Dit moet een extra warme duik gaan worden! 

Op de Duikvaker beurs had ik een nieuw warm onderpak en ‘base layer’ aangeschaft dus ik brandde van verlangen om deze uit te proberen. Helaas hielden allerlei andere zaken mij bezig dus tot deze mooie zaterdag was er geen tijd om naar Zeeland af te reizen. Maar goed, nu is het zover. Het is prachtig weer en de kentering valt rond 11:30. Het zal wel druk worden. Dat valt reuze mee. De voorjaarsvakantie is begonnen en blijkbaar staan alle Nederlandse duikers op de skipiste. Ik ben omringd door uitsluitend Belgische duikers en dat zijn er niet eens veel.

Na een kort wandelingetje om vogels te spotten wordt de set opgetuigd. Zal ik nog wat extra lood meenemen? Eerst maar eens zonder proberen. dat pakt helaas niet helemaal goed uit. Tot een meter of 4-5 heb ik moeite met beneden blijven. Rond de pijler scharrelen zit er niet in en ik zoek het wat dieper. Om de een of andere reden blijft het allemaal wat oncomfortabel. Daar komt nog bij dat (door de lage temperatuur?) de autofocus van de lens zeer traag lijkt te reageren. Door al dat gedoe stoot ik op een gegeven moment met mijn bovenbeen tegen een steen. Een koud stroompje loopt langs mijn benen richting mijn voeten. Jawel, dat kan er ook nog wel bij, een gaatje in mijn pak. Na 45 minuten sta ik weer bij de auto met een koud en nat linker been. Gelukkig heb ik deze keer droge kleren meegenomen.

20190223_005__DSC4581-78778

20190223_001__DSC4577-78778

20190223_007__DSC4583-78778

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten