Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Ondanks het weer

De weersvoorspellingen vragen om wat extra voorbereiding, maar brengen Duikreporter Leendert ook eens naar een hele andere duiklocatie in de Grevelingen.

Nu Ciara, Dennis, en in mindere mate, Ellen zijn uitgeraasd wordt het weer tijd om aan duiken in het buitenwater te denken. Niet dat alle duiklocaties nu aan te raden zijn, er staat nog een stevige windkracht 5-6, maar een plekje in de luwte moet toch kunnen. De windfinder geeft een luchttemp. aan van 8 graden en een gevoelsttemp. van even boven 0. Maar de zon schijnt wel dus met een extra dikke muts en sjaal moet het gaan lukken. Dreischor zou kunnen maar daar was ik begin februari al dus de keuze valt op Bommenede. Geen geklauter en een lekker ondiepe plek.

20200225_002_DSC7066-95443

Behalve een Duits gezin met een vlieger is er niemand op de immense parkeerplaats en ik zet de auto strategisch met de kop in de wind. Ik neem niet de voor de hand liggende instap maar die veel meer naar rechts bij de rode boei. Dat is verder lopen maar het zou volgens Bas van der Sanden een interessantere plek zijn. Vooralsnog is daar deze duik weinig van te merken. Het zich valt tegen en behalve wat krabbetjes is er weinig te zien. Gelukkig valt mijn oog even later op een mooi kalkkokerwormpje en even verderop op wat grotere Groene wierslakken. Ze zitten helaas wel allemaal op zacht wuivende wieren dus een pakkende foto maken is lastig. Na 40 minuten zet ik het kompas richting de instap want het is een aardig eindje zwemmen. Er zit iets wits tussen al het bruin en grauw. Hé, een brede ringsprietslak. Die had ik hier helemaal niet verwacht. Ik kom er niet helemaal goed bij maar maak toch een paar foto’s ook al om later te kunnen zien of het echt om deze soort gaat.

20200225_016_DSC7080-95443

20200225_012_DSC7076-95443

Alles bij elkaar toch een goed uur gedoken bij een watertemp van 7 graden en een maximale diepte van 6.5 m.

2 reacties

  1. Gek word ik van die wind, gisteren gedoken maar het zicht was zo slecht. Jouw foto’s zijn schitterend.

    REAGEREN
  2. Leuk verslag en mooie foto”s Leendert!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief