Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Nog meer sepia’s

Duikreporter Leendert is in de sepia-mood. Hij duikt met foto- én videocamera onder bij de Bergse Diepsluis en neemt een kijkje bij ‘zijn’ stokjes.

Na de duik bij de brug, vorige week, leek het mij een leuk idee om ook de Bergse diepsluis aan te doen. Deze plek is tenslotte ook een sepia-hotspot en ik heb er zelf stokjes neergezet. Ik besluit op tijd te vertrekken maar kom ondanks dat aardig in de file te staan. Die afsluiting van de Haringvlietbrug is geen lolletje. Met een klein halfuurtje vertraging arriveer ik dan toch ter plaatse. Lia is er ook dus ik vraag haar natuurlijk waar de sepia’s zitten. Die vraag kan zij natuurlijk niet met zekerheid beantwoorden maar linksaf zou ik de beste kansen hebben. Zogezegd zo gedaan. Ik kom al snel wat stokjes tegen maar niets te zien. Mijn eigen stokjes zitten vol met eitjes maar ook hier niets.

20230613_006P6134148-122632

20230613_008P6134154-122632

Ik zwem richting wat oudere gepimpte stokjes van Lia (op haar aanwijzing) en jawel, daar zwemt een klein exemplaar. Maar hij/zij lijkt alleen dus ik verken de omgeving. Ik volg diverse sporen die mij weer naar diverse stokjes leiden maar geen resultaat. terug bij Lia’s stokjes zit daar weer het kleine exemplaar. Ik volg hem (dat het een hem is blijkt even later) en stuit even verderop op een paartje. Het mannetje van de twee verschiet van kleur als hij het kleine exemplaar ziet dat voor mij uitzwemt. Aha, ook een mannetje dus. Ik blijf de rest van de duik bij het paartje hangen om na ruim 100 minuten weer bij de trap terug te keren.

20230613_030P6134181-122632

20230613_013P6134164-122632

20230613_026P6134177-122632

Nu duik 2. De fotocamera is gewisseld voor de videocamera. Ik zwem natuurlijk onmiddellijk terug naar het eierleggende paartje. Ze zijn er nog en ook het tweede mannetje zwerft nog rond. leuk om de interactie tussen die twee te zien terwijl het vrouwtje het zware werk moet doen. ik check nog diverse andere stokjes en bij eentje hangen 2 duikers. Ik zie verder niets, zwem nog wat rond en als de andere duikers weg zijn zie ik een paartje bezig tussen de stokken.

Helaas is dit stelletje wat lastig te filmen dus ik blijf niet al te lang. Daar komt bij dat de fles wederom leeg begint te raken dus ik moet terug. Terug bij de auto staat ineens Bert Peeters voor me. Ik had hem even niet herkend want hij heeft een andere auto.

totale duiktijd: 173 minuten. Watertemp.: 20 graden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief