Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Modder

Kou en modder? Duikreporter Leendert Smit gaat op een trieste decemberdag naar Zeeland. Wat voor duik zal het worden?

Het weer is weer eens niet best. Geen van mijn buddies heeft zin of is in de gelegenheid dus ik moet zelf een plekje uitzoeken. Door de harde wind wordt dat de Grevelingen of iets op Tholen. De keuze valt op Sint-Annaland. Het is hoog water dus ik ga niet vanaf het strandje maar vanaf de “officiële” locatie waar een parkeerplaats is gemaakt en een trap. Die trap is prima maar de parkeerplaats is een modderbad. Je kunt hier niet met goed fatsoen je kostbare duikspulletjes aan blootstellen. Gelukkig ligt er in de hoek een betonnen plaat waar in de zomer de Dixies op staan. Daar zet ik de auto tegen en kleed me op de plaat om. Als ik richting de trap loop ziet het er allemaal goed uit maar eenmaal onder water is het zicht net zo modderig als de parkeerplaats.

20201214_027PC144812-105493

Door mijn zoeker zie ik alleen vuil en omdat ik de 60mm bij me heb wordt richten op een onderwerp er niet makkelijker op. Het staat helemaal vol met paarse kokerwormen dus daar beginnen we maar mee. Ik weet het, dit is niet het makkelijkste onderwerp maar soms zit er wel eens eentje tussen die zich niet gelijk terugtrekt. Na vele pogingen heb ik een minimaal resultaat.

20201214_005PC144788-105493

Ik zie weer 2 vechtende heremietkreeften. Het gebrek aan huisvesting is hier kennelijk nijpend. Tja, moet je maar richting Zeelandbrug gaan, daar is op dit moment geen concurrentie.

20201214_008PC144791-105493

Na een goede 50 minuten heb ik het wel gezien. Het water is 7 graden en ik krijg koude vingers. Zoekend probeer ik mijn weg terug te vinden en knal bijna met mijn kop tegen de reling van de trap. Gelukkig schijnt nu wel de zon en het is eigenlijk heel mild. De kou en het baggerzicht zijn snel vergeten. Op naar de volgende duik, maar vandaag niet meer….

20201214_022PC144807-105493

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief