Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Gemist kasje en koukleumen

Het wordt een dagje groothoek voor Duikreporter Leendert Smit. Maar waar vindt hij de juiste onderwerpen?

Vanavond gaan we op snoekenjacht en wil tussendoor geen lenzen verwisselen dus ik ga voor groothoek vandaag. Maar waar vind je nu plekken in Zeeland met interessante groothoek onderwerpen? Dreischor gemaal is natuurlijk een bekende plek maar ook bij het Frans Kok rif liggen her en der wc potten, oude fietsen en natuurlijk het, helaas ingestorte, kasje. Dat kasje wordt mijn eerste doel maar helaas valt het zicht tegen en zwem ik er glad voorbij.

20190729_051__DSC5779-85127

Ik kom terecht in de ‘Canyon’ maar daar is ook al niet veel te beleven. Met een wijde boog zwem ik terug naar de dijk. Onderweg kom ik wel wat clustertjes anemonen tegen maar het is allemaal een beetje saai. Als ik terug ben bij het rif kijk ik even aan de oppervlakte. dat wordt nog een aardig eindje zwemmen. Langzaam scharrel ik door de wierzone naar de steiger. Overal groene wier- en slanke rolsprietslakken. Dit bevalt me een stuk beter dan die saaie vlakte.

20190729_057__DSC5785-85127

Een andere leuke plek voor groothoekers is natuurlijk Anna-Jacobapolder. Ik eet een broodje aan de picknicktafel en ga mij rustig omkleden. Het is om 14:00 HW dus ik heb alle tijd. Ik maak weer gebruik van het afdaaltouw in de haven (lijkt nu aan een andere meerpaal te zijn vastgemaakt) en zwem vervolgens helemaal naar de andere kant. Daar zijn nog de meest complete hangcultuur restanten te vinden die vol zitten met allerhande soorten zakpijpen en sponzen.

20190729_071__DSC5799-85127

20190729_089__DSC5818-85127

Na een rondje haven kom ik weer terug bij het touw. Twee andere duikers inspecteren de instap. we wisselen wat informatie uit. De watertemperatuur van 20-21 graden doet hen huiveren en ze trekken snel hun dikste onderpak aan. Die zullen het zeker niet koud krijgen….

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief