Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Laura Wubben – Malediven

Twee weken in de Malediven levert Duikreporter Laura Wubben zo veel favoriete foto’s op dat ze niet kan kiezen. Dit zijn de eerste vijf favoriete fotomomenten!

Wat ben ik ont-zet-tend blij en dankbaar dat ik deze reis heb kunnen maken. De Malediven zijn adembenemend mooi, zowel onder als boven water. We hebben twee weken doorgebracht bij Kuredu Island Resort en hebben in totaal 14 duiken gemaakt met ProDivers. Top duikcentrum met een groot aanbod aan duiktrips. Ik heb zoveel foto’s gemaakt dat het me niet gaat lukken om mijn favorieten in één blog te stoppen, daarom zullen jullie de komende tijd meerdere foto’s van mij gaan tegenkomen 😉 Geniet van mijn foto’s, tips tricks en feedback zijn altijd welkom!

LauraWubben_201806_Malediven_B1_-68240

Tijdens onze eerste duik (duikstek Latheef) kwamen we deze schattige geelbekmurene tegen. Lekker fel beestje. Wat ik zo leuk vind aan de foto is zijn kleurrijke fort en het ‘baby’-tandje dat te zien is midden voorin zijn bekje. Dit was ook de eerste keer dat we een jonge murene gezien hebben.

LauraWubben_201806_Malediven_B1__1-68240

Close-up van een koraalduiven van het Kuredu huisrif. Het ‘I don’t give a (…) about you’-gehalte van deze was sterk aanwezig. Deze bleef zo rustig hangen dat ik me afvroeg of hij niet sliep. Nope, na een tijdje werd hij me toch zat en gleed weg.

LauraWubben_201806_Malediven_B1__2-68240

Nog een prachtige inwoner van het huisrif – en één die we helaas maar één keer hebben kunnen vinden – deze kleurrijke mantis shrimp. Deze kwam af en toe uit zijn holletje en die momenten hebben ik en mijn camera dankbaar gebruikt. Dankjewel dat je mijn lens niet tot gruis hebt gemept.

LauraWubben_201806_Malediven_B1__3-68240

Door de flinke stroming langs het eiland werden de meeste duiken driftduiken. Dit hield in dat we de duik startten op de pier en eindigden in de lagune, zodat we via het strand weer op het droge konden klimmen. Vlak voor het strand passeerde je de lagune – zeker geen straf aangezien je hier regelmatig haaien en grote schildpadden kon spotten. Het enige nadeel van de lagune is dat er veel snorkelaars rondzwemmen (geef ze eens ongelijk) waardoor de schildpadden schuwer zijn dan de soortgenoten die je op diepte tegenkomt. Daarom ben ik erg blij dat ik een aantal mooie foto’s van deze schatjes heb kunnen maken.

LauraWubben_201806_Malediven_B1__4-68240

Uniek aan het huisrif van dit eiland is het scheepswrak op zo’n 200 meter afstand van de pier. In en rond het wrak waren de echte griezels te vinden; een gigántische kreeft, meerdere tandbaarzen en… deze griezel. Op deze foto kun je zelfs zijn tweede kaakpartij zien waar volgens mij nog wat etensresten van zijn vorige maaltijd te zien zijn.

Dit waren mijn eerste vijf favorieten! Hopelijk heb je genoten van mijn foto’s en kijk je, net als ik, uit naar mijn volgende posts. Ik ben in ieder geval nog wel even zoet met het nabewerken van alle foto’s. Tot het volgende duikreport!

Dit bericht delen

Laura Wubben

Hoi! Ik ben Laura. In 2014 ben ik, samen met mijn man, begonnen met duiken. Inmiddels zijn we allebei SSI Master Diver. Wanneer wij duiken houd ik me bezig met foto's en Mark met de video's. Ik probeer vooral de critters te spotten (da's nog knap lastig!) en daarnaast fotografeer ik het liefst ogen en structuren. Momenteel gebruik ik een Olympus Tough TG-4 met onderwaterhuis en een INON S-2000 flitser. Niet überduur maar het produceert wel mooie plaatjes. Wie weet wat m'n eerstvolgende upgrade gaat worden! Ik duik het liefst in tropisch water, in de zomermaanden ben ik soms te vinden bij ZE4, wie niet? ;) wanneer ik het Nederlandse buitenwater te koud vind vlucht ik naar TODI (België) of naar het buitenland. Het liefst Egypte. Komend jaar hoop ik te gaan duiken op de Malediven en in het najaar in Egypte. De foto's die ik maak zet ik op mijn website; www.blubwub.com. Onderwaterfotografie is op dit moment voor mij een uit de kluiten gewassen hobby. Omdat ik een baan heb en het daar ontzettend naar mijn zin heb, ga ik het voorlopig (nog) niet professioneel aanpaken. Maar wie weet? Misschien ziet dat er over een paar jaar wel heel anders uit!

6 reacties

 1. Leuke reportage!

  REAGEREN
 2. Leuk om te lezen en mooie plaatjes!

  REAGEREN
 3. Top. Mooie eerste reeks. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  REAGEREN
  • Bedankt Eduard! Het schiet al redelijk op met het nabewerken van de foto’s. Zodra ik een paar mooie collecties kan maken zal ik een nieuw report insturen.

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten