Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Laura Wubben – Malediven

Twee weken in de Malediven levert Duikreporter Laura Wubben zo veel favoriete foto’s op dat ze niet kan kiezen. Dit zijn de eerste vijf favoriete fotomomenten!

Wat ben ik ont-zet-tend blij en dankbaar dat ik deze reis heb kunnen maken. De Malediven zijn adembenemend mooi, zowel onder als boven water. We hebben twee weken doorgebracht bij Kuredu Island Resort en hebben in totaal 14 duiken gemaakt met ProDivers. Top duikcentrum met een groot aanbod aan duiktrips. Ik heb zoveel foto’s gemaakt dat het me niet gaat lukken om mijn favorieten in één blog te stoppen, daarom zullen jullie de komende tijd meerdere foto’s van mij gaan tegenkomen 😉 Geniet van mijn foto’s, tips tricks en feedback zijn altijd welkom!

LauraWubben_201806_Malediven_B1_-68240

Tijdens onze eerste duik (duikstek Latheef) kwamen we deze schattige geelbekmurene tegen. Lekker fel beestje. Wat ik zo leuk vind aan de foto is zijn kleurrijke fort en het ‘baby’-tandje dat te zien is midden voorin zijn bekje. Dit was ook de eerste keer dat we een jonge murene gezien hebben.

LauraWubben_201806_Malediven_B1__1-68240

Close-up van een koraalduiven van het Kuredu huisrif. Het ‘I don’t give a (…) about you’-gehalte van deze was sterk aanwezig. Deze bleef zo rustig hangen dat ik me afvroeg of hij niet sliep. Nope, na een tijdje werd hij me toch zat en gleed weg.

LauraWubben_201806_Malediven_B1__2-68240

Nog een prachtige inwoner van het huisrif – en één die we helaas maar één keer hebben kunnen vinden – deze kleurrijke mantis shrimp. Deze kwam af en toe uit zijn holletje en die momenten hebben ik en mijn camera dankbaar gebruikt. Dankjewel dat je mijn lens niet tot gruis hebt gemept.

LauraWubben_201806_Malediven_B1__3-68240

Door de flinke stroming langs het eiland werden de meeste duiken driftduiken. Dit hield in dat we de duik startten op de pier en eindigden in de lagune, zodat we via het strand weer op het droge konden klimmen. Vlak voor het strand passeerde je de lagune – zeker geen straf aangezien je hier regelmatig haaien en grote schildpadden kon spotten. Het enige nadeel van de lagune is dat er veel snorkelaars rondzwemmen (geef ze eens ongelijk) waardoor de schildpadden schuwer zijn dan de soortgenoten die je op diepte tegenkomt. Daarom ben ik erg blij dat ik een aantal mooie foto’s van deze schatjes heb kunnen maken.

LauraWubben_201806_Malediven_B1__4-68240

Uniek aan het huisrif van dit eiland is het scheepswrak op zo’n 200 meter afstand van de pier. In en rond het wrak waren de echte griezels te vinden; een gigántische kreeft, meerdere tandbaarzen en… deze griezel. Op deze foto kun je zelfs zijn tweede kaakpartij zien waar volgens mij nog wat etensresten van zijn vorige maaltijd te zien zijn.

Dit waren mijn eerste vijf favorieten! Hopelijk heb je genoten van mijn foto’s en kijk je, net als ik, uit naar mijn volgende posts. Ik ben in ieder geval nog wel even zoet met het nabewerken van alle foto’s. Tot het volgende duikreport!

6 reacties

 1. Leuke reportage!

  REAGEREN
 2. Leuk om te lezen en mooie plaatjes!

  REAGEREN
 3. Top. Mooie eerste reeks. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  REAGEREN
  • Bedankt Eduard! Het schiet al redelijk op met het nabewerken van de foto’s. Zodra ik een paar mooie collecties kan maken zal ik een nieuw report insturen.

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief