Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Laatste duik voor 2019

Een duik die compleet anders verloopt dan gepland. Leendert deelt het verhaal van zijn kaatste duik voor dit jaar.

Het is dinsdagmorgen 08:30 en ik sta in de file op weg naar Zeeland. Gelukkig is het wel aardig weer dus ik heb er zin in. Vanwege de wind wordt het de Grevelingen vandaag en omdat de fles nog moet worden gevuld is de Nieuwe Kerkweg een logische plek. Er waren berichten over goed zicht dus er is vandaag voor fisheye met domeport gekozen. Na lekker asociaal op de invaliden parking te zijn gaan staan (muurtje en picknicktafel binnen handbereik, makkelijk bij het optuigen) hoeft alleen de dijk nog maar te worden ‘genomen’. Als ik mijn hoofd onderwater steek zie ik het al. Oef, dat valt behoorlijk tegen. Het is stoffig. in het ondiepe deel voor de steiger gaat het nog maar richting reefballs wordt het echt bagger. 1 meter zicht, meer is het niet. Tja, die berichten waren blijkbaar al wat ouder dus daar zit je dan met je fisheye lens.

20191210_017__DSC6924-91678

Zo goed en zo kwaad als het gaat maak ik wat foto’s van kleine groepjes anemonen en een strandkrab. Veel meer is er ook niet te zien. Het water is 7 graden dus na een kleine 50 minuten heb ik het wel gezien.

20191210_024__DSC6931-91678

20191210_031__DSC6938-91678

Mijn linker arm voelt weer kletsnat en ook mijn halsseal lekt weer. Grrrrrr! Terug bij de steiger betreedt net een al wat ouder Belgisch buddypaar, in natpak, het water. Ze vragen of de rode Toyota op de invalidenplek van mij is? Ik wil mij al gaan verontschuldigen voor deze faux pas als de man zegt: “Dan liggen je autosleutels nog op het dak”.

Op de weg terug realiseer ik mij dat dit de laatste duik van 2019 is geweest. Morgen gaat mijn droogpak naar de reparateur en die is vast niet voor eind december klaar. Alle lezers wens ik prachtige duiken in 2020 toe!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief