Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Kortste duikfilm ooit!

Van een belangrijk deel van je duikuitrusting neem je een back-up mee. Dus heeft duikreporter Dirk Van den Bergh een back-up camera. En toch maakte hij tijdens deze nachtduik in Ekeren de kortste duikfilm ooit. Hoe dat kan, vertelt hij in dit duikreport.

Op initiatief van Steven Vandenhoute (met wie ik in Lanzarote was) spreken we met zes duikers af om een nachtduik te maken in de Put van Ekeren.

Iedereen staat in de file (behalve ik … slechts 10 minuutjes rijden van bij mij thuis!). Het is dus even wachten voor mij, met als voordeel dat ik nog bij daglicht kan optuigen.

Dirk-Van-den-Bergh_20171019_zicht-put-56976

Ik ken alleen Steven. Hij doet de groepsindeling en ik mag met Amber Guldentops duiken.

Ons duikplan: naar het beeld van de buddy’s en dan linksaf de oever volgen tot we terug bij de steiger zijn.

We zien al onmiddellijk een paar baarsjes, maar wanneer ik de camera aanzet krijg ik de melding “no SD card”. Damned … ik heb deze namiddag nog een filmpje gemonteerd en de kaart steekt nog in mijn PC … Dan maar met de andere camera filmen. Die gebruik ik normaal alleen voor boven water en voor macro.

Dirk-Van-den-Bergh_20171019_baars-56976

Na een paar shots begeeft de batterij van deze camera het … Damned … Nu ben ik een gewone duiker … Het is toch nog genieten, want we zien zeker nog 15 kreeftjes, een grote snoek en veel baarzen.

We hebben ons plan mooi gedoken en zijn na 45 minuten terug aan de steiger. Amber heeft het nog niet koud (ze duikt nat, ik ook, maar dan met verwarming) en we gaan nog even verder. Na 53 minuten krijgen we het echter allebei fris en gaan we er uit.

Nu ik niet heel de duik gefilmd heb is mijn luchtverbruik een pak lager … Ik heb nog 112 bar over!

Blijkt dat wij het laatste buddypaar zijn. Reden: het ene buddypaar lag er iets vroeger in en … Steven was ook iets vergeten … het onderpak van zijn droogpak!

We gaan nog iets eten in “De Club”, een truckers restaurant en een aanrader voor wie in “het Putteke” gaat duiken!
Weeral genoten van de duik en de after-duik!

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel settings aanpassen.

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *