Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joeri de Paepe – Karpers in La Croisette

Duikreporter Joeri de Paepe ruilt zijn geliefde Zeeland een weekend in voor 2 duiken in de steengroeven. Zowel de watertemperatuur als het onderwaterleven blijkt daar heel anders.

Het is van 2017 geleden dat La Croisette bezocht hebben. La Croisette, een kleine steengroeve met loodrechte wanden en waar vroeger rode marmer werd gewonnen. Het diepste punt is – 32 m. In het ondiepe deel kan je karpers ontmoeten. Ze zien regelmatig duikers en zijn dus niet schuw – je kan ze gewoon langs alle zijden bewonderen.

Het zicht in de steengroeve is redelijk goed, het water wel nog koud.

Het leukste van de duik is het laatste stukje waar je kan genieten van de mooie familie karpers. Pieter en Stijn hebben een diepe duik gedaan, in kader van de advanced opleiding van Pieter. Beiden hebben de put op – 30 m bekeken en wisten ons te vertellen dat je op de bodem allerlei gereedschap en andere objecten kan bekijken.

Rond 12 u is iedereen aangekleed, worden de flessen gevuld en Sabine en Joeri nemen even tijd om la Croisette te filmen met de drone. Daarvoor is wel toestemming nodig van de eigenaars en na een kort gesprek mogen ze filmen. Mooie beelden uit de lucht zijn altijd een leuk extraatje om nadien nog eens te bekijken.

1 reactie

  1. Leuk om weer eens te zien. Wij zijn daar een aantal jaar geleden geweest. Eerst even de 20 meter aangetikt en daarna lekker tussen de karpers en grote voorns scharrelen. Wij kregen de instructie om geen vissen aan te raken maar kregen wel voer van de groeve eigenaren. We werden van alle kanten aangetikt door die beesten. Echt een leuke ervaring als ik daar aan terug denk.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief