Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Jan van Dijk – Snorkelduik naar een oude bekende

Tijdens een snorkelduik in Flevoland had Duikreporter Jan een ontmoeting met een oude bekende.

Goed, ik trap af met mijn eerste duikreport. Beter gezegd: snorkelduikreport. Geen tropische heldere wateren deze keer, maar lekker in ons eigen land.

Gewapend in mijn 7mm natpak en behangen met 9kg lood ga ik hier weer eens een beetje struinen. Want dat kan hier, als je geluk hebt met een beetje zicht. Met het rustige en zonnige weer van de afgelopen tijd mag ik niet klagen, het zicht bedraagt zeker vier meter, en met een watertemperatuur van 12 graden houd ik het hier zonder bibberen anderhalf uur vol.

Een bijzonder stekje hier is een oude roeiboot, welke op zo’n drie meter onder water ligt. Hier dus eerst maar even naar toe. Vorig jaar in de lente kwam ik hier een grote snoekbaars tegen, wakend over zijn nest. Tenminste zo heb ik het voor mezelf uitgelegd.

Nu is het lente 2020. Drukke duikstekken vermijd ik liever, in deze rare tijd nog meer. Maar een snorkelduik kan ik toch af en toe niet laten. Eerst maar eens bij het bootje kijken, het zal toch niet… Toch is het zo, voor zo ver ik kan zien licht hier weer dezelfde snoekbaars op wacht in het bootje. Tijdens mijn hoekduiken laat hij zich rustig fotograferen met mijn oude trouwe Nikon D80.

Mijn dag kan niet meer stuk. Op naar het volgende struinavontuur.

DSC_2560-98089

DSC_3374-98089

DSC_3373-98089

1 reactie

  1. Ik ben blij dat de snoekbaars nog niet gevangen en verorbert is door een hengelaar.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief