Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daan van Schaik – In het water met krokodillen

Oog in oog met een krokodil! Een lang gekoesterde wens van Duikreporter Daan van Schaik gaat in vervulling. Geniet van zijn foto’s en film.

Na weer wat uren slenteren op het internet kom ik eind 2017 wel een hele bijzondere locatie in de wereld tegen, namelijk Banco Chinchorro in Mexico. Een plek waar je het water in kan met krokodillen. Een dier waar ik al jaren van gefascineerd ben. Na het vinden van deze bijzondere locatie duurt het dan ook niet lang voordat de plannen tot stand komen om deze plek te bezoeken. Dit valt alles behalve mee, van vol geboekte trips (het zijn er namelijk niet veel per jaar) tot niet reagerende duikscholen, weten we toch na de kerst 2 plekken te bemachtigen :). Nu nog even 7 maanden wachten en dan is het tijd om te gaan. Na een vliegreis van 10 uur een busreis van 6,5 uur en een boottocht van 2 uur zijn we dan eindelijk op plaats van bestemming Banco Chinchorro. We starten de dag met een duik op een prachtig koraalrif op zoek naar de Koraalduivel. De meeste van jullie zullen wel weten dat deze niet in het Caribisch gebied thuis hoort, en dus van het rif moet worden verwijderd. Na het verwijderen van een paar koraalduivels (deze koraalduivels worden aan de krokodillen gevoerd) is het tijd om naar ons verblijf te gaan wat tevens de plek is waar we met de krokodillen het water in gaan. Het moment is aangebroken en ik ben de eerste die het water in mag, camera aan en lets go!! Ik loop samen met Mattias het water in en mijn vriendin volgt. Mattias is de jongen die mee gaat met een houten stok voor het geval dat.

IMG_4259-69017

Nog geen 30 seconden later sta ik dan eindelijk oog in oog met een krokodil dit zal voor velen een nachtmerrie zijn maar voor mij is het echt een droom die uit komt. Al snel begin ik met het nemen van foto’s en video clips en komen we steeds dichter in de buurt van dit prachtige dier.

DSC02155-69017

Na 30 minuten komen we het water uit met een grote lach op het gezicht “wat is dit gaaf zeg”. De volgende 2 personen gaan het water en zo gaan we door tot dat de zon ondergaat. Na uren in het water door gebracht te hebben breekt de avond aan. Het is ongelofelijk wat er voor avond eten wordt neergezet, afkomstig uit het primitieve keukentje. Nog even naar elkaars foto’s en video’s kijken en dan is het tijd om te gaan slapen. Slapen deden we in een hangmat in het hutje wat op de foto te zien is. De volgende dag is hetzelfde programma en de daar op volgende dag is het weer het zelfde programma, ik kan er geen genoeg van krijgen.

 

DSC02301-69017

Hier nog een video van dit geweldige avontuur.

 

4 reacties

 1. Wat een gaaf verhaal! Mooie foto’s en film ook, top!

  REAGEREN
 2. Wat een jaloersmakende beelden Daan. Erg gaaf!!

  REAGEREN
  • Hartelijk dank voor de Complimenten. En het is er echt 1 voor de bucket list!

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief