Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Duikreporter in beeld: Dirk Van den Bergh

DuikeninBeeld is voor en door duikers. De Duikreporters (duikend of snorkelend) delen hun belevingen in woord en beeld, maar wie zijn ze? Vandaag stellen we Dirk Van den Bergh aan je voor.

Geen Duikreporter is de afgelopen tijd actiever geweest dan de Dirk Van den Bergh. Van elke duik die hij maakte, kwam er een verhaal met foto’s en een video op DuikeninBeeld. Ook als hij meerdere duiken per dag maakte. Maak kennis met deze Duikreporter!

Dirk woont in België. Hij is pas in 2014 – op latere leeftijd – gaan duiken. Zijn eerste duik was in de Nionplas bij Raamsdonksveer en inmiddels heeft hij 662 duiken op zijn naam staan. Geen slechte score als je bedenkt dat hij tussendoor nog eens 10 maanden uit de running is geweest.

Zoet en zout in Nederland en België, je komt het allemaal tegen in zijn duikreports. Maar in Nederland is zijn grote favoriet toch echt de Zeelandbrug: “De verscheidenheid aan onderwaterleven is daar zo groot.” In het buitenland is Dahab voor hem the place to be… “lekker warm en helder en ook nog eens weinig stroming – ideaal voor een onderwaterfilmer of fotograaf.”

Dirk observeert graag. Hij kan erg genieten van octopussen: “Geweldig om te zien hoe slim deze dieren zijn en hoe ze zich camoufleren. En als je maar de nodige rust en geduld bewaart, kan je de dieren dicht naderen.”

Speciaal duikreport

Een duik die in zijn geheugen gegrift staat, is zijn eerste duik in Kinsale in Ierland. “Mijn grootste wens was om een catshark (hondshaai) te ontmoeten en bij de eerste duik was het al raak! Bovendien bleef hij mooi stilliggen en kon ik hem goed filmen!” Wil je de film zien, klik dan hier voor het duikreport.

Logboek

Zoals gezegd, Dirk is heel erg actief als Duikreporter. Waarom vraag je je af? “Ik vind het leuk om mijn ervaringen te delen. De reports plaats ik onmiddellijk na mijn duik, zodat de duikers kunnen volgen hoe het zicht is en welk onderwaterleven ze op dat moment kunnen verwachten op de duikstek.”

Voor Dirk vormen al zijn duikreports ook een logboek. Hij exporteert de reportages naar fotoalbum. “Ik zit nu al aan boekdeel 6 en elk boekdeel heeft 120 pagina’s. Zo heb ik logboeken in woord en beeld die, zo mag ik het wel stellen, uniek in de wereld zijn!”

dirk_vd_bergh_1
Dirk-Van-den-Bergh_20180630_bouwvakkers-68066
Dirk_Van_den_Bergh_20161130_anemoonvis_en_duiker-44147

Doen!

Wat raadt Dirk andere duikers en snorkelaars aan die twijfelen of ze een duikreport zullen plaatsen? “Niet twijfelen, doen zou ik zeggen! Naast de info die je aan de duikwereld geeft, heb je voor jezelf een geweldige terugblik op je belevenissen.” Als je in het zoekvak je naam invoert, krijg je een prachtig overzicht van je belevingen.

Van Duikreporter naar Snorkelreporter

De komende maanden zal Dirk geen duikreports maar snorkelreports plaatsen. Om medische redenen (er is een nieuwe stent geplaatst) en de bijkomende medicatie mag hij de eerstkomende zes maanden niet duiken. “Maar snorkelen wel, dus heb ik dit seizoen een nieuwe uitdaging: het onderwaterleven in het ondiepe vastleggen!” En de duikreis die Dirk in juni bij Wildwater Diving Holidays naar Marsa Nakari had geboekt, wordt een snorkeltrip. “Gelukkig staat die duiklocatie ook bekend om de geweldige snorkelmogelijkheden.”

Duikreporter – ook iets voor jou?

DuikeninBeeld is voor en door duikers en snorkelaars. Dat betekent dat er alle plek is voor jouw verhalen, foto’s en/of filmpjes. Je kunt je beleving delen met andere duikers, snorkelaars en met iedereen die interesse heeft. We stellen maar één ‘eis’ – de rode draad is duiken of snorkelen. Verder mag je duik- of snorkelreport zich onder of boven water afspelen, in zwembad of buitenwater, tijdens een beurs of een activiteit van de duikclub, in Nederlands water of wateren buiten onze grenzen. Je kiest ook zelf of je 3 regels tekst plaatst of een lang verhaal, of er foto’s bij zitten of niet, en je kunt zelfs een filmpje plaatsen. Een combinatie kan natuurlijk ook. Je kan het één keer doen, je kan het elke duik doen of gewoon af en toe eens. Eigenlijk kan én mag alles.

3 reacties

 1. René Weterings

  Leuk! Dirk is een van de meest enthousiaste Duikreporters! Ga zo door Dirk. 😉

  REAGEREN
 2. Avatar

  Leuk om te lezen wie het is. Ik kijk graag zijn films.

  REAGEREN
 3. Avatar

  Hopelijk gaat Egypte door dit jaar, anders zal het snorkelen worden in Zeeland 😉👌👎

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief