Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

André de Zwaan – IJsduik

Duikreporter André de Zwaan had al ervaring met ijsduiken, maar dan wel in een natpak. Dankzij zijn droogpak kan hij dit keer twee duiken onder het ijs maken.

Na een week van flinke vorst was het weer tijd om een ijsduik te maken. Nou heb ik in 2018 ook al een ijsduik gemaakt, toen nog in een natpak. Heb ik ook dit keer weer de kans gegrepen om een ijsduik te maken maar nu in een droogpak.

Image00054-106494

Dit keer maak ik de ijsduiken bij scuba diving vinkeveense plassen. Nadat we de auto hebben geparkeerd maken we een kleine wandeling over de steigers naar de duikbasis. waar we werden ontvangen door Bart Jan Bootsma, de eigenaar van de duikschool. Na koffie en uitleg over het verloop van de dag kunnen we beginnen met het maken van de ijsduiken.Er waren 2 bijten gemaakt, zelf heb ik 2 ijsduiken gemaakt in beide bijten (ik was nu natuurlijk blij dat ik, deze keer, een droogpak had). De eerste duik heb ik een camera meegenomen om wat leuke foto’s te maken, en de 2de duik was voor om wat meer van het ijsduiken te beleven.

_AZ05622-01-106494

Image00083-106494

Er was natuurlijk ook voor koek & zopie gezorgd in de vorm van erwtensoep en warme chocomelk met slagroom. Alles bij elkaar was het een leuke dag, en een leuke en leerzame ervaring onder het ijs.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief