Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Het water is wat mistig

Op het journaal was onlangs een filmpje te zien over meervallen. Duikreporter Berthold Raadsen is het niet eens met de hierbij gegeven uitleg.

Zoals gezegd, het zicht onder water is niet je dat de laatste tijd. Dus er is, behalve de mist, weinig te rapporteren! En als klap op de vuurpijl, gisteravond, een filmpje op het Journaal, over meervallen  ook ergens in Nederland. Jammer dat het vissers moeten zijn om aan te tonen dat er meervallen zijn in Nederland. En dan de uitleg: Het water wordt steeds warmer in Nederland en DAAROM komen er meer meervallen voor. Net alsof wij niet een gigantische watervervuiling achter de rug hebben de laatste vijf decennia in Nederland. De Meerval komt al EEUWEN voor in Nederlnad. De Haarlemmer Meer ( toen het nog water was) stond er om bekend. In de Haarlemmermeerse ringvaart komen ze nog steeds voor. Eveneens in de Nieuwe Meer. In de Eend/Oortjespad ook ( en die plas is donker én heel koud.). Hierbij twee foto’s van een meerval ergens in een bekende plas in Nederland in het jaar o.H. 2019. Het water in juni was een stuk kouder dan hetzelfde water in 2018 overigens. We worden toch behoorlijk ( te pas en te onpas) opgezdeald met de klimaatverandering. Je wordt toch moe van dat alles toeschrijven aan de klimaatverandering. Pure volksverlakkerij!

Berthold_Raadsen_Toolenburg_juni2019_1-84607

Berthold_Raadsen_Toolenburg_juni2019_2-84607

Geniet ervan!

Dit bericht delen

Avatar
Berthold Raadsen

Ik duik sinds begin 1966. Het jaar door in Nederland en daarbuiten. Nat en Droog. Met buddy, maar ook vaak met Nomen Nescio.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *