Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Het loopt niet altijd zoals gepland

Een duik met een nieuwe buddy loopt soms anders dan je denkt. En ondanks dat de duik korter was dan verwacht, leert duikreporter Dirk Van den Bergh iets belangrijks voor toekomstige duiken.

Vandaag ga ik voor het eerst met Peter Buijnsters, een clublid, duiken. Hij is 1* en heeft 40 duiken gelogd. We doen de buddycheck volgens het boekje en bespreken het duikplan. Peter zou heel graag eindelijk eens een sepia zien. Maar ja, dat gaat niet op bestelling hé! We spreken af om eerst even naar het platform te gaan om daarna de lijn van de sepiastokken te volgen.

Peter weet niet of hij genoeg lood bij heeft, want hij heeft wat afgegeven aan zijn dochter Anne. Geen probleem zeg ik, dan geef ik wel wat af: ik heb toch altijd iets te veel bij om vlugger bij mijn onderwerp te geraken als ik film. En ja, hij heeft te weinig lood en geraakt niet onder. Even wat geknoei en gesukkel om mijn lood over te brengen, maar dan zijn we vertrokken.

We komen recht op het platform uit. De grijze zeedahlia achter het platform zit er nog steeds.

Dirk-Van-den-Bergh_20180613_zeedahlia-67231

Daar ziet Peter echter dat hij maar één vin aan heeft … We geraken zonder problemen terug aan de kant (gelukkig staat hier geen stroming!). Een kort duikje …

Vermits ik mijn SSD brevet heb ga ik solo nog wat ondiep snuffelen.

Op het zand zitten veel slibanemonen, sommige met mooie kleuren

Dirk-Van-den-Bergh_20180613_slibanemoon-67231

Heremietkreeften kruipen er ook veel rond.

Dirk-Van-den-Bergh_20180613_heremietkreeft-67231

Echt speciale dingen kom ik niet tegen, tenzij dan een paar zeebaarzen die me voorbijflitsen.

Na 67 minuten ben ik terug aan de trap. Geen speciale duik, maar ik ben Peter dankbaar: het duiken (en filmen) met minder lood ging heel goed, dus volgende keer moet ik 2 Kg minder mee over de dijk sleuren en misschien verbruik ik dan ook wel minder lucht!

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel aanpassen voor de beste kwaliteit

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief