Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Het feestje gaat verder…

Het verjaardagsfeestje van Dirk Van den Bergh gaat verder bij Den Osse. Het feest is helemaal compleet als die mooie dahlia wordt teruggevonden.

Na de geweldige duik bij de Zeelandbrug en een intermezzo met een lekkere verjaardagstaart doen we een tweede duik bij Den Osse Nieuwe Kerkweg. Fernando moet naar huis, dus duiken we met zijn drieën: Petra, Pierre en ik.

Duikplan: naar de fuchsia zeedahlia. De laatste keer dat ik ze vond zag ze er maar belabberd uit en de duik nadien vond ik ze niet. Zou ze weg zijn?

We duiken schuin uit over het ondiepe plateau. De Groene wierslakken zitten er nog steeds! Bij de reefballs zoek ik naar de driekantige kalkkokerwormen. Deze kan ik mooi in beeld nemen:

Dirk-Van-den-Bergh_20190926_driekantkokerworm-86992

Petra vind er ook nog ééntje, een mooi oranje exemplaar. Terwijl ik ze film klapt ze dicht. In de video hoor je duidelijk het geluid van het dichtklappen (origineel geluid!).

Aan het einde van de reefballs zwemmen we uit en ja hoor, de zeedahlia zit er nog. Ze ziet er terug beter uit!

Dirk-Van-den-Bergh_20190926_zeedahlia-fuchsia-86992

Deze grondel laat zich gewillig in beeld nemen:

Dirk-Van-den-Bergh_20190926_grondel-86992

Op de terugweg passeren we de dahlia die al jaren op de wand zit. Een grote steurgarnaal komt piepen vanuit een rotsspleet.

Dirk-Van-den-Bergh_20190926_steurgarnaal-86992

Na 62 minuten gaan we nog wat in het ondiepe rondsnuffelen. Een Grote zeenaald kijkt recht in lijn lens!

Dirk-Van-den-Bergh_20190926_grote-zeenaald-86992

Bij de palen van de steiger geniet ik van een prachtig kleurenpalet. Er zitten verschillende zeepokken naar voedsel te waaieren. Ik kan ze mooi vastleggen (zie video). Weer een fragment voor mijn compilatiefilm einde seizoen!

Na 78 minuten gaan we er uit. We zijn max 9 meter diep geweest. Stilletjes aan wordt het toch wel frisjes om zo lang onder water te liggen met een natpak. Volgende keer mijn verwarmingsvestje maar terug boven halen!

Na de duik trakteer ik nog met een drankje bij “Even Pauze”. Pierre gaat daarna naar huis (morgenvroeg gaat hij alweer duiken). Wij gaan Peter, de man van Petra ophalen bij hun Zeelands “stulpje” en samen gaan we in Zierikzee nog lekker eten in restaurant “De Werf”. Dit was weer een verjaardagsduikdag om niet te vergeten! Bedankt buddy’s!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief