Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Video: Het beste uit het zoete water van 2019

Ook voor Duikreporter Dirk nadert het einde van het jaar! De tijd van de compilaties. Kijk het beste van 2019 in zoet water.

Koud, nat, wind … geen duikweer de laatste dagen en bovendien moet ik opletten om niet verkouden te worden, want eind van de maand wacht een duikreis naar Egypte, de zesde met duikenindahab.org!

Zo vond ik de tijd om een eerste compilatiefilm van het seizoen te maken, die van mijn 13 duiken in zoet water.

De Put van Ekeren staat weer op nummer één! Ik deed er vier duiken en kwam er voorntjes, baarzen, zeelten, karpers, snoeken, slakjes, kokerjuffers, platwormen en zelfs een waterspin tegen.

Ik maakte kennis met de Vinkeveense plassen. Daar deed ik drie duiken. Dank zij gids Nick Lobé zag ik voor het eerst snoekbaarzen, verder ook veel kreeftjes, voorntjes, een paling, baarzen en snoeken, waaronder de grootste snoek die ik ooit tegenkwam! De wrakjes waren een leuke afwisseling, maar er zat, uitgezonderd aasgarnaaltjes, geen leven in.

Ik deed mee met de Haringvliet monitoringdag. Nu nog geklasseerd bij zoet water, maar eens de sluizen voor een grotere periode op een kier kunnen zal het zoute water binnenstromen. Daar zag ik voor het eerst de Kleine modderkruiper en kon ik de Chinese wolhandkrab mooi in beeld nemen. Verder ook veel kreeftjes, zwartbek grondels en een bot.

Met het GDFD weekend (Gezellige DuikForum Dagen) deed ik 5 duiken op 5 verschillende locaties in Noord-Brabant: Zandmeren, De Groote Wielen, Engelermeer, Drunense Put Noord en de Empelse Plas. Van dat weekend zijn de processierupsen me het meest bijgebleven! Door het mindere zicht in die periode heb ik daar maar weinig mooie beelden van, al mag het titelbeeld van het Engelermeer er best zijn: mooi weer hadden we wel!

Vond je het een leuke video? Geef hem dan een like op YouTube: hoe meer likes, hoe meer kans dat hij ontdekt wordt door anderen. Het aantal commentaren speelt hierbij ook een rol (geldt trouwens voor al mijn video’s!). Dat is waar ik het voor doe: aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe mooi de onderwaterwereld wel is. Verder heb ik daar niets aan, vermits ik niet aan monetizing doe. Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief