Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Herfstduikje bij de Zeelandbrug

Nog een duikje voor de vakantie… Duikreporter Dirk Van den Bergh maakt een echte herfstduik bij de Zeelandbrug.

Er zat er nog ééntje aan te komen vóór ik naar Lanzarote vertrek …

Na een duikje in het Veerse meer komen Pierre Spirlet , Ruben Vanoutrive en Fernando Breevaart even na mij aan bij de Zeelandbrug. Deze keer ga ik niet met Pierre duiken, maar met een nieuwe buddy: Ruben.
Duikplan: van de Westelijke duiktrap uitzwemmen naar het misstort en dan richting Oostelijke duiktrap. We gaan er in een half uur voor de laag water kentering. Het stroomt nog stevig!

Dirk-Van-den-Bergh_20170926_fluwelen-zwemkrab-55813

Ik zie tot tweemaal toe een fluwelen zwemkrab met een uitstulping … Navraag bij Bas van der Sanden en inderdaad … we zagen veel lege schelpen van de Amerikaanse zwaardscheden, blijkt dat dit het lichaam er van is. Ja … dat heb ik inderdaad al eens in mijn vissoep ontmoet!

Dirk-Van-den-Bergh_20170926_heremietkreeft-55813

Op de zandvlakte na de blokken van het misstort zitten nog wel enkele heremietkreeften, maar lang niet zoveel als enkele weken geleden. De watertemperatuur is gedaald en het onderwaterleven valt stil … De Noordzeekrabben zijn echter nog wel wakker!

Dirk-Van-den-Bergh_20170926_Noordzeekrab -55813

Het zicht is goed. We zien nog enkele eenzame zeeanjelieren, dodemansduimen, veel fluwelen zwemkrabben en dan staat daar plots een solitaire pauwkokerworm! Schitterend!

Dirk-Van-den-Bergh_20170926_pauwkokerworm-55813

Nog even een grappig moment: Ruben verliest zijn duiklamp en die valt vlak voor het hol van een kreeft. Gelukkig haalde die ze niet binnen! We komen mooi bij de pijlers uit, maar ik heb niet genoeg lucht meer om nog een rondje te maken …

Na 66 minuten zijn we bij de trap. We zijn maximum 11,3 meter diep geweest en de watertemperatuur was 15°.

En nu vertrek ik écht naar Lanzarote! Tot binnen een 14 tal dagen!

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief