Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marlies Zwart – Herfstduik op de Noordzee

Op zoek naar een onbekend wrak. Duikreporter Marlies Zwart neemt je mee op haar duik op de Noordzee.

Waar de meeste schepen al de winterstalling in gaan, proberen wij nog even de laatste duikjes van het seizoen mee te pakken. De afgelopen week was de Noordzee grillig en onstuimig te noemen en kon je duiken op zee echt wel vergeten. Voor vandaag zagen we echter een voorspelling van minder wind en golfslag, maar zoals de weerman het zegt: het was nog variabel te noemen.

ABB61613-3684-4480-B42A-80B7C60F156E-87914

Als noordzeeduiker sta je dan op scherp en begint het alweer te kriebelen…. gaan we wel of gaan we niet, laat de wind het toe of niet en zijn de golven goed te doen of toch iets too much… De golfhoogte was vanmorgen nog dik een meter, toch besloten om een poging te wagen. Als echte zeebonken verlieten we de haven van IJmuiden.

Gelukkig waren het geen vervelende golven, maar flinke deining, waar de Araid lekker doorheen voer. En ja… waar gaat de reis dan heen… Dat wisten wij zelf deze keer ook niet. We hadden wat puntjes en een scan gekregen  van een nieuw wrak. Wrak naam en soort wrak geheel onbekend. Toch maar even kijken dus… want wie weet wordt het verhaal van een paar onvindbare onderzeeërs dan een keer opgelost. Een leuk wrak om op te duiken, wel erg stuk en grote stukken staal steken uit de zandbodem.
Nader onderzoek moet blijken om wat voor schip het gaat…. wordt vervolgd….
Een jongensboek, nee hoor… ook meisjes lezen dit soort boeken.

Dit bericht delen

2 reacties

 1. Avatar

  Welkom Marlies, leuk je te lezen! En ja, meisjes lezen én schrijven ook jongensboeken 😋
  Ik ben benieuwd naar meer verhalen en vooral of de puntjes nog concrete en onbekende wrakken hebben opgeleverd. Toevallig hoorde ik op de Lamlash deze zomer over puntjes en de U31 die ze zo hebben ontdekt – pure magie natuurlijk. Maar misschien leuk om aan de hiermee niet bekende lezer iets meer uitleg te geven?

  REAGEREN
 2. Avatar

  Dank je wel voor je reactie! Even het winterseizoen afwachten en dan gaan we zeker terug naar dit wrak! Ondertussen zijn we druk bezig de videobeelden in kaart te brengen en te kijken naar herkenbare punten van het wrak die ons iets kunnen zeggen over het soort wrak en herkomst.
  Wordt zeker vervolgd…

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *